Početna NAJNOVIJE AKTUELNO Crna noć u Sarajevu: Žena i dijete povrijeđeni u Novom Gradu, naoružani...

Crna noć u Sarajevu: Žena i dijete povrijeđeni u Novom Gradu, naoružani razbojnici pljačkali po Ilidži…

85
0
DIJELI

Na kolovozu raskrsnice ulica Aziza Sokolića, Luja Pastera i Rejhana Demirdžića, općina Novi Grad, u subotu uvečer dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom su se sudarili putničko vozilo marke “fiat-punto” kojim je upravljao Z.H. (1996.) iz llidže i putničko vozilo marke “mercedes” kojim je upravljao B.S. (1972.) iz Njemačke.

U sabraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobila je putnica iz vozila “mercedes” B.S. (1945.) iz Sarajeva. Lakše tjelesne povrede zadobilo je dijete iz vozila “mercedes”, a ljekarska pomoć im je ukazana u KCU u Sarajevu.

Prijeteći pištoljem i nožem opljačkali prodavnicu

Dva zasad nepoznata lica u subotu uveče u ulica Hivzi Bjelevca, općina llidža, izvršila su krivično djelo razbojništva nad uposlenicom prodavnice ” Black market”. Prijeteći pištoljem i nožem otuđili su određenu sumu novca.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju, identifikaciji i i pronalasku izvršilaca.

Uručeno 227 prekršajnih naloga

U toku proteklog dana policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 227 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 30 vozača. Isključeno je deset vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, jedan vozač za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom i jedno vozilo je isključeno, neregistrovano, saopćeno je iz Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.

DIJELI