Home NAJNOVIJE AKTUELNO ESTRADNE VIJESTI

ESTRADNE VIJESTI

329
0
DIJELI

estrada11Manekenka Azra Bojadžić: Moje vrijeme dolazi

Sarajka Azra Bojadžić je jedna u nizu mladih djevojaka koje su poznatije u svijetu nego u svojoj državi. Mada više od dvadeset godina živi i radi u Danskoj lijepa Azra je „srcem i dušom“ i dalje u svom Sarajevu. Poslovnu ponudu iz Amerike, gdje je boravila ovo ljeto, morala je odbiti zbog državljanstva. Mada su modni fotografi i agencije bili oduševljeni njenim izgledom i ponašanjem Azra je morala ponudu odbiti.

”U Danskoj sam angažovana u agenciji CC models i ne mogu se požaliti na tretman. Što se tiče Amerke oduševljena sam tim geografskim krugom ali i ponudama koje sam dobijala za posao. Nekoliko najaktuelnijih agencija me tražilo ali problem oko državljanstva bio je jači od želje. Kada sam dobila ponudu iz agencije u kojoj je radila Kate Moss, koja je moj uzor, nisam mogla da vjerujem. Želja mi da svoj angažman proširim i na svoju državu. Strpljiva sam jer znam da sat radi za mene. Moje vrijeme tek dolazi.”- kaže Azra.

Ajko Begić: „Poplava“ lažnih profila na facebooku se nastavlja

Atraktivna Ajko Begić je sigurno jedno od najpopularnijih imena na facebooku. Njen legalni profil teško podnosi nove ponude za prijateljstva ali popularna manekenka je suočena i sa zavidnim ljudima. Na desetine lažnih profila aktivirani su na Ajkino ime.

”Zaista ne znam kome to treba i zašto to neko radi. Evidentno je da nije u te lažnjake uključen jedan lik. Gotovo svakodnevno me obavještavaju da je neka „nova Ajko“ registrirana na facebooku. Kako sam dobila ponudu za jednu američku seriju koju su mediji objavili „agresija“ lažnih profila se pojačala. Ali džaba im sve. Samo jedna je Ajko original u svakom mogućem smislu.”-javlja nam Ajko.

Iz Slavkonijeve labaratorije zvuka Šerifova „Žuta banka“ ruši sve rekorde

Nova pjesma Šerifa Konjevića „Žuta banka“ je trenutno ubjedljivo najslušaniji hit širom Evrope kada je u pitanju folk muzika. Iz fabrike dobrog zvuka Slavka Stefanovića Slavkonija izašao je još jedan mega hit u nizu. Slavkoni je prosto navikao i slušateljstvo i pjevače da nema greške kada on stoji iza pjesme. U posljednje vrijeme nekoliko Slavkonijevih „pjesmurina“ zatrpalo je ostale pjesme, a među njima se ipak izdvajaju „Kralj meraka“, „Kalup tvoga vrata“ i, naravno „Žuta banka“.

”Naravno da me raduju reakcije publike. Nemam ja poseban recept za hit, niti ga iko ima. Inspiracija nekako naleti sama po sebi, sjednem za klavijature i ….šta Bog da. Šerifova „Žuta banka“ zaista ruši sve rekorde slušanosti ali za njegove mnogobrojne fanove otkriću malu tajnu. Uskoro slijedi novi hit u Šerinoj izvedbi i nadamo se da će nadmašiti slušanost „Žute banke“. Odgovorno tvrdim da je nova Šerifova balada „šlag na torti“.” – kaže Slavkoni.

Vendi u Sarajevu: Rijaldu ću „uhapsiti“

Rijalda Mujanović, vlasnica „Akademije ljepote Rijalda“, najtraženije je ime u svijetu estrade. Rijalda se godinama brine o ljepoti estradnjaka na obostrano zadovoljstvo a i danas je prosto zatrpana pozivima i van svog Sarajeva. Nedavno je u glavni grad Bosne i Hercegovine na gostovanje došla i popularna Vendi. Prije snimanja emisije odbila je ponudu televizijskog šminkera i pozvala Rijaldu.

”Nije da ne vjerujem drugim šminkerima ali u Rijaldu imam povjerenja jer zaista, ali zaista, profesionalno radi svoj posao. Tražila sam joj grešku ali jednostavno kod te cure greške nema. Ona i obučava nove generacije djevojaka i raduje me što njena akademija radi „punom parom“. Žao mi je što ne može ići sa mnom na turneje zbog svojih obaveza u Sarajevu ali i za to sam našla lijek. Rijaldu ću jednostavno „uhapsiti“ i onda će morati da me prati i brine o meni širom svijeta.” – rekla nam je Vendi

/Znamo.ba/Admir F. Beganović

DIJELI