Početna NAJNOVIJE AKTUELNO FARSA OD SUĐENJA: Šarić osuđen jer od BiH i Hrvatske tražio lažna...

FARSA OD SUĐENJA: Šarić osuđen jer od BiH i Hrvatske tražio lažna lična dokumenta

154
0
DIJELI

Treći osnovni sud u Beogradu osudio je danas Darka Šarića na tri mjeseca zatvora jer je bosanske i hrvatske organe podstrekivao da mu izdaju lična dokumenta na tuđe ime, odnosno na ime Tomislav Savatović.

Riječ je o trećoj tački optužnice kojom ga je tužiteljstvo teretilo, dok je po druge dvije točke optužba odbijena zbog zastare, prenosi Tanjug.

Ovo je pevostepena presuda tako da i tužiteljstvo i Šarić imaju pravo uložiti žalbe.

Suđenje Šarıću održano je u Centralnom zatvoru, gdje inače boravi u pritvoru od hapšenja 2014. kada se nakon višegodišnjeg bijega predao organima Srbije.

Treće osnovno tužiteljstvo u Beogradu optužnim prijedlogom Šarıća tereti za tri kaznena djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Optužnim prijedlogom tužiteljstvoje tražilo da se Šarić osudi na osam mjeseci zatvora.

On se tereti da je dvije godine prije pokretanja akcije “Balkanski ratnik” i obračuna države s njegovom kriminalnom skupinom, 2007. godine u hrvatskom konzulatu u Bosni i Hercegovini priložio krivotvorenu ličnu kartu Bosne i Hercegovine, izvod iz matične knjige rođenih i uvjerenje o državljanstvu Hrvatske na ime Tomislav Savatović, na temelju kojih mu je izdana putovnica.

Zatim je, kako se sumnja, nadležnim službama u Zagrebu priložio krivotvoreni izvadak iz zemljišnih knjiga u tom gradu na ime Tomislav Savatović, na temelju kojeg mu je u evidenciji MUP-a Hrvatske kao adresa prebivališta unijeta zagrebačka adresa iz lažne putovnice.

Na temelju lažne dokumentacije Šarıću je iste godine izdana i hrvatska lićna karta na ime Tomislav Savatović.

Šariću se u Specijalnom sudu sudi i zbog optužbi za šverc kokaina i pranje novca.

DIJELI