Početna NAJNOVIJE AKTUELNO Izetbegović primio Raziju Mujanović: Riješiti status zaslužnih sportista

Izetbegović primio Raziju Mujanović: Riješiti status zaslužnih sportista

61
0
DIJELI

Član PBiH Bakir Izetbegović primio je danas u posjetu proslavljenu bivšu košarkašicu Raziju Mujanović te joj čestitao učazak u FIBA-inu „Kuću slavnih“, istakavši da je to veliko priznanje za Raziju Mujanović lično, ali i za bh. sport i državu Bosnu i Hercegovinu u cjelini, piše agencija Patria.

Razija Mujanović je jedna od 13 košarkašica iz cijelog svijeta kojoj je FIBA prijemom u „Kuću slavnih“ odala priznanje za doprinos košarkaškom sportu. Osim nje, u „Kuću slavnih“ je primljen i naš najbolji košarkaš Mirza Delibašić.

Tokom srdačnog razgovora Razija Mujanović i član PBiH Izetbegović su se podsjetili na uspjehe koje je ona ostvarila u svojoj bogatoj karijeri. Mujanović je istakla je da je uvijek s ponosom predstavljala svoju državu Bosnu i Hercegovinu.

Razgovarano je i situaciji u bh. sportu i statusu sportista, naročito nakon okončanja njihovih karijera. Konstatovano je da je potrebno, odgovarajućim propisima i na kvalitetan način, riješiti status zaslužnih sportista, osvajača medalja na olimpijskim igrama i svjetskim i evropskim prvenstvima.

 

DIJELI