Početna NAJNOVIJE AKTUELNO Kolegij Skupštine KS-a: 28. septembra vanredna sjednica o vodosnabdijevanju

Kolegij Skupštine KS-a: 28. septembra vanredna sjednica o vodosnabdijevanju

59
DIJELI

Kolegij Skupštine KS-a za 28. septembra najavio je hitnu sjednicu na kojoj će biti razmatrano stanje vodosnabdijevanja.

Na ovoj sjednici biće razmatran prijedlog konkretnih mjera koje će u narednom periodu poduzeti Vlada KS s ciljem rješavanja ovog gorućeg problema stanovnika Sarajeva.

Članovi kolegija Skuptšine KS-a su dogovorili i da nastavak 32. i 33. radne sjednice bude održan 2. oktobra.

Kako je utvrđeno, na nastavku sjednice će biti razmatrana jedina preostala tačka dnevnog reda-zastupnička pitanja i inicijative, dok će u okviru dnevnog reda nove 33. sjednice zastupnici raspravljati o prijedlozima zakona o izmjenama Zakona o proglašavanju žalosti u KS-u, zakona o izmjeni i dopuni Zakona o pružanju besplatne pravne pomoći te zakona o dopuni Zakona o zaštiti prava pripadnika nacionalnih manjina u KS-u, i to po hitnom postupku.

Na istoj sjednici naći će se i Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o preuzimanju, izmjenama i dopunama Zakona o zakupu poslovnih zgrada i prostorija po skraćenom postupku. Zastupnici će razmatrati Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju ZZO-aKS-a kao i izvještaje o radu i finansijskom poslovanju 11 ustanova iz oblasti zdravstva za 2016, te izvještaje o poslovanju za prošlu godinu i to Tržnica-pijaca, Rada, Pokopa, Sarajevogasa, Parka i Toplana.

DIJELI
NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Znamo.ba portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Znamo.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Znamo.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.