Početna NAJNOVIJE AKTUELNO Musa: Pokazali smo kako se srcem igra za Bosnu i Hercegovinu

Musa: Pokazali smo kako se srcem igra za Bosnu i Hercegovinu

131
0
DIJELI

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doputovala je u Sarajevo nakon trijumfa u Armeniji i plasmana u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.
Bh. košarkaše je na aerodromu dočekao veliki broj navijača i novinara, kojim se obratio naš najbolji igrač Džanan Musa,.

“Želio bih prvo da se zahvalim staffu i momcima na nevjerovatnoj borbi. Pokazali smo kako se igra srcem za Bosnu i Hercegovinu. Rezultat nije bio upitan što je uzrokovano nevjerovatnim zalaganje na treninzima i terenu. Sada se trebamo pripremati za nove podvige”, rekao je Musa nakon dolaska na sarajevski aerodrom.

“Hvala Bogu stigli smo nakon dugog puta. Impresije su super. Od prvog dana smo davali maksimum. Došao nam je težak poraz od Švedske kući i svima nam je teško pao. Jedino što hoću da kažem da smo pokazali karakter s dvije pobjede u gostima i ostvarili smo zacrtani cilj”, istakao je Obrad Tomić.

Podsjetimo, bh. selekcija je odlučujućem meču u subotu savladali reprezentaciju Armenije te je tako ostvarila plasman u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Naš tim je u Armeniji bio znatno oslabljen, a osim nekih igrača nije bilo ni selektora Duška Vujoševića koji ima zdravstvenih problema.

DIJELI