Početna NAJNOVIJE AKTUELNO Muzika za mir i sjećanje: Kod Vječne vatre Sarajlije odaju počast žrtvama...

Muzika za mir i sjećanje: Kod Vječne vatre Sarajlije odaju počast žrtvama terorizma u Barceloni

105
0
DIJELI

U podne, tačno u 12 sati kod Vječne vatre u Titovoj ulici umjetnice Nejla Komar i Fatima Mehmedović izvešće Albinonijev Adagio i sviraće muziku za mir i sjećanje. Skup organizaciji Međunarodni centar za mir, a u cilju osude terorizma u Barceloni.

“Musica per la pau e la memoria – Za nevine žrtve terorizma u Barceloni – NO PASARAN” , naziv je događaja kojim će se odat počast nevinim žrtvama terorizma u Barceloni

Građani Sarajeva izrazit će svoje saučešće, podjeliti tugu i bol sa porodicama žrtava i stradalih u bezumlju terorističkih napada na nevine civile, uputit će poruke solidarnosti građanima Barcelone, Evrope i svijeta i podići svoj glas protiv terorizma i nasilja.

Sarajevo i Barcelona su više od 21 godinu gradovi pobratimi, a Barcelona je bila uz građane glavnog grada BiH u njegovim najtežim trenucima.

Podsjećamo, 13 osoba je poginulo, a više od 100 ih je povrijeđeno u terorističkom napadu koji se u četvrtak dogodio u Barceloni. Napdač je kombijem pregazio prolaznike u ulici La Rambli, u centru glavnog katalonskog grada.

 

DIJELI