Početna NAJNOVIJE AKTUELNO Počinju gužve na Doljanima

Počinju gužve na Doljanima

152
0
DIJELI

Zbog povremenih padavina iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) upozorili su na mokar i klizav kolovoz, naročito u centralnim i sjevernim krajevima naše zemlje.

– Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. S obzirom da se danas očekuje pojačan promet vozila, vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja navode iz BiHAMK-a.

Do 13:30 sati do povremenih polusatnih obustava saobraćaja dolazi na magistralnom putu M-6 Stolac-Ljubinje.

Zbog radova na redovnom održavanju tunela Jelašje na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica, danas od 08 do 17 sati vozila će saobraćati usporeno, jednom trakom.

Zbog održavanja manifestacije “507 Dani Ajvatovice” danas i sutra (01. i 02.07.) od 16 do 17 sati doći će do obustave saobraćaja na raskrsnici magistralnih puteva M-5 i M-16 u Donjem Vakufu, od zgrade Pošte do BP INA (raskrsnica ulica 14.septembar i 770 Slbbr.).

Iz istog razloga, do sutra (02.07.) do 24 sata, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Srednjobosanskog kantona.

Pojačan je promet vozila na GP Doljani na izlazu iz naše zemlje. Na ostalim graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

 

DIJELI