Početna NAJNOVIJE AKTUELNO Umrla Alisa Mahmutović, majka Mahira Rakovca čija je smrt potresla BiH

Umrla Alisa Mahmutović, majka Mahira Rakovca čija je smrt potresla BiH

385
0
DIJELI

Alisa Mahmutović, majka 14-godišnjeg Mahira Rakovca, čije je samoubistvo potreslo javnost u cijeloj BiH i regionu, preminula je sinoć nakon teške bolesti na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Njen suprug, profesor Dubravko Lovrenović, u fokus javnosti dospjeli su nakon samoubistva njihovog sina Mahira u decembru 2015. godine.

Alisa Mahmutović rođena je 1977. godine u Tuzli. Studij bosanskog jezika i književnosti završila je 2001. godine na Filozofskom fakultetu u Tuzli te stekla zvanje profesora bosanskog jezika i književnosti. Školovanje je nastavila na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje se 2002. godine upisala na Poslijediplomski doktorski studij lingvistike. Godine 2008. odbranila je doktorsku disertaciju pod naslovom Jezik bošnjačke usmene epike.

Bila je zaposlena i angažirana na filozofskim fakultetima u Tuzli i Zenici, Islamskom pedagoškom fakultetu, Institutu za jezik u Sarajevu i Srednjoj muzičkoj školi u Tuzli.

Iako je istraga Tužilaštva KS nakon dječakove smrti pokazala da na njegovom tijelu nije bilo tragova nasilja, Mahmutović i Lovrenović su do posljednjeg dana tvrdili da je Mahirova smrt posljedica vršnjačkog nasilja koje je doživio u školi.

Dubravko Lovrenović, Mahirov očuh, također je preminuo u januaru ove godine u 61. godini.

Oboje su bolovali od karcinoma.

DIJELI