Početna NAJNOVIJE AKTUELNO Umro mecena erotike : Hugh Hefner preminuo u 91. godini

Umro mecena erotike : Hugh Hefner preminuo u 91. godini

254
0
DIJELI

Playboy Enterprises, tvrtka koju je osnovao Hugh Hefner objavila je na svojim stranicama da je Hefner umro prirodnom smrću. Preminuo je u 91. godini života u svom domu, izjavili su u priopćenju.

VEZANI ČLANCI

Eugena Washington (Foto: Instagram)
Ona je nova PLAYBOY ZEČICA: ‘Svijet se mijenja’

Kristina i Karissa Shannon (Foto: Pixsell)
Playboyeve blizanke doživjele prometnu nesreću i završile u bolnici

Prije godinu dana još se zezao na medijske špekulacije da mu se bliži kraj zbog teške bolesti uživajući u društvu svoje supruge Crystal Hefner. Na kraju je mecena erotike i lijepih žena ipak otišao mirno, u okruženju svojih najmilijih. Iza sebe je ostavio medijsko carstvo Playboya koje je sada već dostiglo preko 60 godina postojanja.

Hefner je svoju Playboy priču započeo 1953. godine kada je izašao prvi primjerak toga danas najpoznatijeg ‘lifestyle’ časopisa za muškarce. Prvi broj je ostao zapamćen po tome što je na naslovnici bila fotografija gole glumice Marilyn Monroe – primjerak se prodavao za 50 centi i objavljen je bez datuma u slučaju da ne bi bilo drugog izdanja. Prvo izdanje se rasprodalo za nekoliko tjedana.

Hugh Hefner je rođen u Chicagu, a svoju karijeru je započeo kao novinar u Esquireu. Bio je i glavni kreativni direktor tvrtke Playboy Enterprises, dok ga nije naslijedila njegova žena Crystal  zadnjih dvadeset godina.

 

DIJELI