Home NAJNOVIJE AKTUELNO X FACTOR SKANDAL: Bh. takmičar vraćen kući, evo zašto!

X FACTOR SKANDAL: Bh. takmičar vraćen kući, evo zašto!

73
0
DIJELI

Već neko vrijeme priča se o prestižnom muzičkom takmičenju X Factor Adria koje ćemo moći pratiti od 29. oktobra.

39202_news-2013-Juni-tomislav_filipovic_732678810

S obzirom na to da su u žiriju Željko Joksimović, Kiki Lesandrić, Emina Jahović i Kristina Kovač sigurno je da ćemo vidjeti i čuti nadarene mlade umjetnike. Prvoplasiranog, drugoplasiranog i trećeplasiranog takmičara u super finalu čekaju vrijedne robne i novčane nagrade, a pobjednika očekuje i snimanje muzičkog albuma, kompletno vođenje karijere i luksuzan automobil.

I dva takmičara iz Bosne i Hercegovine uspjela su proći dvije predaudicije i plasirati se među 100 najboljih kandidata, a treba napomenuti da se prijavilo čak 12 000 ljudi! Talenat i glasovne mogućnosti Tomislava Filipovića i Maida Hećimovića već smo imali priliku čuti.

Prije dvije noći su oba kandidata pozvana da dođu danas u Beograd na tri dana, gdje će se održati finalna audicija i na kojoj će svojim glasom pokušati izboriti mjesto među prvih šezdeset. Ne treba ni reći da bi mladi umjetnici, da bi ostvarili svoj san, odvojili i zadnji novac i krenuli na put.

Međutim, kada su došli u Beograd, dočekalo ih je neprijatno iznenađenje. Takmičari su podijeljeni u četiri grupe (A,B,C,D), odvojeni su žutom trakom i 40 kandidata je jednostavno poslato kući bez prilike da išta otpjevaju.

Objašnjenje organizatora da je žiri naknadno preslušao stare snimke zvuči neozbiljno, jer su svi ti kandidati pozvani da dođu, a neki su putovali pola dana samo da bi im rekli da mogu ići kući. Kako kaže Tomislav, ljudi su bili u šoku, plakali su, a kamere su to revnosno bilježile, i sve ćemo to moći pogledati i na TV.

Treba napomenuti da je Maid Hećimović ostao među 60 najboljih, pa ćemo mu poželjeti što bolji plasman i pobjedu na X Factor-u Adria.

Izvor: 24sata.info/ekskluziva.ba

DIJELI