Početna NAJNOVIJE AKTUELNO Agent CIA-e potpisao priznanje u kome tvrdi: Kule u New Yorku nisu...

Agent CIA-e potpisao priznanje u kome tvrdi: Kule u New Yorku nisu srušili avioni, nego nešto mnogo jezivije!

716
DIJELI

Bivši pilot CIA-e John Lear potpisao je priznanje da Kule blizankinje nisu oborene tako što su avioni udarili u njih. Prema njegovom mišljenju, zvanična priča o tome da su dva aviona oborila kule je “fizički nemoguća“.

Pošto je ruski predsjednik Vladimir Putin prošle godine naveo da će objaviti satelitske fotografije koje dokazuju da su Kule uništene “kontroliranom eksplozijom”, izgleda da će doći do opovrgavanja zvaničnog izvještaja Komisije za 11. septembar.

Kako mediji prenose, pismeno priznanje je ozbiljna pravna stvar i važi za pravnu istinu ukoliko se ne pobije. Sada protivnici Learove teorije moraju predstaviti svoje dokaze ako žele da pobiju njegovu izjavu.

Ukoliko to ne učine, vlada SAD će morati priznati da zvaničan izvještaj Komisije za 11. septembar nije bio istinit. Morate uzeti u obzir da John Lear nije bilo koji pilot.

On je unuk osnivača Lirdžeta, Billa Leara. Penzionisani je vazdušni kapetan i bivši pilot CIA koji je upravljao više od 100 različitih aviona tokom 40 godina aktivnog letenja. On ima više pilotskih certifikata nego bilo koji drugi certifikovani pilot. On je letio u Aziji, Africi, istočnoj Evropi i na Bliskom istoku.

Drugim riječima, Lear se razumije u letenje i avione. Ako je on rekao da avioni nisu srušili kule bliznakinje, onda je to sigurno tako. Evo šta je on napisao i potpisao u svom pismenom priznanju:

“Nijedan Boing 767 nije udario u Bliznakinje kao što vlasti i mediji lažno tvrde. Takav sudar je fizički nemoguć iz nekoliko razloga. U slučaju pravog udara, avion bi počeo da se okreće kada bi njegov prednji dio udario u čelične stubove kule… Zatim bi došlo do odvajanja vertikalnog i horizontalnog repa aviona i njihovog padanja na zemlju. Motor aviona bi zadržao svoj oblik prilikom udara i bio bi pronađen među ostacima srušene kule… Nijedan Boing 767 ne može da ostvari brzinu od 810 km/h na visini od 300 metara iznad nivoa mora. Motor jednostavno ne može da izdrži zapreminu gustog zraka pri tolikoj visini i brzini”, prenosi Kurir.

“Dio trupa aviona sa 3-4 rupe na prozorima nije mogao da preživi udar u čelični stub kule na brzini od 800 km/h. Mnogi dijelovi aviona su morali pasti na zemlju jer nisu mogli da se probiju kroz masivne čelične stubove kule, uključujući tri jezgra motora ukupne težine 4,5 tone, koji nisu mogli da nestanu tek tako. Nemoguće je da je čitav avion tek tako nestao u sudaru“, kaže Lear.

DIJELI
NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Znamo.ba portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Znamo.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Znamo.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.