Početna NAJNOVIJE AKTUELNO BAKIR IZETBEGOVIĆ: “Takozvana Islamska država niti je islamska, niti je država”

BAKIR IZETBEGOVIĆ: “Takozvana Islamska država niti je islamska, niti je država”

118
0
DIJELI

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović prilikom posjete Mostaru jučer je, komentirajući novinarima o prijetnjama balkanskim državama od ekstremista takozvane Islamske države, rekao da BiH ne treba biti zabrinuta.

Govoreći o ekstremističkim prijetnjama balkanskim zemljama kaže da je dobro poznato što i kako radi u svijetu takozvana Islamska država i da ona nema veze s islamom ni s državom.

“Zna se što takozvana Islamska država radi širom svijeta. Niti je islamska, niti je država, ubija ljude, ubija nevine civile u ramazanu”, kazao je Izetbegović. Problem radikalizma koji je počeo nicati u Bosni i Hercegovini kako je naglasio definitivno opada, te vjeruje da neće biti radikalizma.

“Mislim da taj problem u BiH neće rasti, da Evropa vidi da prošle godine nismo imali nijednog odlaska na strana ratišta iz BiH. To je naglašeno i u izvješću visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka Ujedinjenim nacijama, tako da smatram da taj problem radikalizma koji je počeo da niče u BiH, definitivno opada i da ne trebamo s te strane biti zabrinuti za Bosnu i Hercegovinu”, kazao je Izetbegović.

DIJELI