Početna NAJNOVIJE AKTUELNO Branim interese Hrvatske, ne potičem incidente; Bošnjaci ne potiču ekstremizam

Branim interese Hrvatske, ne potičem incidente; Bošnjaci ne potiču ekstremizam

50
0
DIJELI

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović pismom je odgovorila Majkama Srebrenice koje su joj nedavno ”skinule titulu Kraljice Balkana”.

Udruženje majki optužilo je predsjednicu za islamofobiju i navela kako su se gadno prevarili kada su je počastili laskavim nadimkom.

Predsjednica o toj temi jučer nije htjela previše pričati, ali je naglasila da će Majkama Srebrenice poslati pismo i objasniti im o čemu se radi.

Grabar-Kitarović je danas i ostvarila ono što je najavila, poslala je pismo i Majkama Srebrenice objasnila da ona nije ”Kraljica Balkana” već samo predsjednica RH i da je njezin glavni zadatak štititi interese vlastite zemlje.

– Moja je prva dužnost štititi državne interese Republike Hrvatske i nacionalne interese hrvatskog naroda i svih hrvatskih građana. No, isto tako, imam dužnost graditi mir i odnose suradnje i prijateljstva sa svim državama, prije svega susjedima – navela je između ostalog Grabar-Kitarović.

Također, izrazila je veliko poštovanje prema islamu, Bosni i Hercegovini te gradu u kojem se dogodio stravičan zločin

– Bosna i Hercegovina nije imala, nema i neće imati većeg zagovornika svoga evropskog puta od Republike Hrvatske – napisala je Kolinda.

DIJELI