Početna NAJNOVIJE AKTUELNO Damir Arnaut HDZ i SNSD se plaše poštenih izbora, Raguž im se...

Damir Arnaut HDZ i SNSD se plaše poštenih izbora, Raguž im se pridružio

31
0
DIJELI
Damir Arnaut poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH koji je u ime predlagača za izmjene Izbornog zakona danas prisustvovao sjednici Doma naroda PSBiH, kazao je da svako odugovlačenje uvođenja novih tehnologija u izborni proces predstavlja i davanje vremena i prostora za nove izborne krađe.

Arnaut je prokomentirao i činjenicu da je odlaganje izjašnjavanja o izmjenama Izbornog zakona, koje podrazumijevaju uvođenje novih tehnologija u izborni proces kojim bi se osigurali transparentniji izbori, podržao i Martin Raguž (HDZ 1990), delegat Kluba hrvatskog naroda, koji je ranije izražavao podršku navedenim izmjenama.

– Svi znamo da HDZ i SNSD miniraju usvajanje ovih izmjena jer se plaše poštenih izbora. Sada im se u razvlačenju i odugovlačenju tog procesa pridružio i Martin Raguž. On, doduše, često mijenja mišljenje, od sjednice do sjednice. Možda na idućoj sjednici podrži, ali trebao je biti svjestan da nas svako odgađanje usvajanja ovog zakona udaljava od sprečavanja izbornih krađa i da je ovim učinio ogromnu uslugu HDZ-u i SNSD-u – kazao je Arnaut.

DIJELI