Početna NAJNOVIJE VIJESTI Džaferović: Podržavam sporazum o smanjenju cijena roaminga, Dodik Netačno interpretirao razgovor

Džaferović: Podržavam sporazum o smanjenju cijena roaminga, Dodik Netačno interpretirao razgovor

1
DIJELI

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik potpuno je netačno  u svojoj izjavi za medije interpretirao telefonski razgovor sa članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem koji se odnosi na spremnost potpisivanja Regionalnog sporazuma o smanjenju cijena roaminga za zemlje zapadnog Balkana, saopćeno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

– Neprimjerenim prepričavanjem i iskrivljenim tumačenjem telefonskog razgovora u javnosti se stvara pogrešna percepcija da član Predsjedništva BiH Džaferović blokira ili se protivi potpisivanju ovog sporazuma. Istina je da član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović podržava potpisivanje Regionalnog sporazuma o smanjenju cijena roaminga za zemlje zapadnog Balkana. Upravo je Džaferović na nedavnom sastanku sa predstavnicima Evropske komisije posebno potcrtao da je takva odluka u interesu građana Bosne i Hercegovine. Međutim, Vijeće ministara BiH još nije dostavilo Predsjedništvu BiH prijedlog Sporazuma. Predsjedništvo BiH ne može odobriti Sporazum čiji tekst mu nije dostavljen, kako to najavljuje predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik – navodi se u saopćenju.

S obzirom na to, Džaferović je inicirao da Predsjedništvo BiH odmah zatraži od Vijeća ministara BiH da u roku od sedam dana dostavi tekst Sporazuma kako bi on bio odobren na Predsjedništvu BiH.

To će omogućiti da Bosna i Hercegovina, zajedno sa ostalim državama u regiji, potpiše sporazum o smanjenju cijena romaniga na Drugom digitalnom samitu zapadnog Balkana, zakazanom za april ove godine u Beogradu.

(Hayat.ba)

DIJELI
NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Znamo.ba portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Znamo.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Znamo.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.