Početna NAJNOVIJE AKTUELNO “EKSPERT ZA GLUPOST” TUŽIO MEKTIĆA

“EKSPERT ZA GLUPOST” TUŽIO MEKTIĆA

101
0
DIJELI

Takozvani stručnjak za bezbjednost i borbu protiv terorizma Dževad Galijašević podnio je krivičnu tužbu protiv ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića.

U tužbi koju je uputio v. d. glavnoj tužiteljici Gordani Tadić, Galijašević optužuje Mektića zbog počinjenih krivičnih djela na konferenciji za medije Ministarstva bezbjednosti BiH, održanoj u službenim prostorijama 17.7.2017.

U obrazloženju tužbe Galijašević tvrdi da Mektić zloupotrebljava službeni položaj kako bi zaštitio ratnog zločinca sa Ozrena, a čini to tvrdeći da je na video klipu na kojem je zabilježeno mudžahedinsko odsijecanje glava zarobljenih Srba jedan od egzekutora upravo Galijašević, a radi se zapravo o osobi čiji identitet navodno štiti.

Galijašević tvrdi da su Dragan Mektić i Perica Stanić (direktor Agencije za istrage i zaštitu) pripadali Policiji Prnjavora koja je organizovala i kontrolisala četiri logora u Prnjavoru, razarala naselja (Lišnja, Galjipovci i Puraći), provela etničko čišćenje izgonom Bošnjaka i Hrvata; organizovala rušenje katoličke crkve u Kulašima i četiri džamije na opštini.

Takođe, Galijašević tvrdi da Mektić nezakonito prisluškuje mnoge javne ličnosti, sudije i tužioce i zloupotrebljava informacije iz OBA-e i SIPA-e, bez obzira na presudu Ustavnog suda BiH.

Zbog toga, Galijašević predlaže Tužilaštvu BiH da donese Odluku o provođenju istrage protiv Dragana Mektića zbog ometanja pravde i posrednog pomaganja stvarnim izvršiocima ratnih zločina, kao i da pokrene istragu ratnog zločina u opštini Prnjavor te ulozi policijskih rukovodilaca Mektića i Stanića, u ovim zločinima.

Podsjetimo, prije dva dana Mektić je na konferenciji za novinare Galijaševića nazvao “ekspertom za glupost”.

Galijašević je rekao da je Adnan Dlakić, zaposlenik u Ministrastvu sigurnosti BiH, bivši pripadnik odreda “El Mudžahid”, te da je Mektić glavni strateg preko kojeg se štiti terorizam i napada RS-a.

Mektić kaže da je Adnan Dlakić je za vrijeme rata imao 10 godina, a RTRS i Dževad Galijašević su ga pomiješali sa drugim Adnanom Dlakićem.

“Kako ih nije sramota i kako sad da isprave ljagu koju su nanijeli tom čovjeku i njegovoj porodici? Oni se neće izviniti zbog patološke mržnje”, rekao je Mektić.

Mektić je rekao da je Galijašević znao za zločine nad Srbima koje je počinila maglajska brigada i da se nikada nije oglasio o zločinama u logoru u Gostovićima.

DIJELI