Home NAJNOVIJE AKTUELNO Estrada: GDJE SU,ŠTA RADE?

Estrada: GDJE SU,ŠTA RADE?

189
0
DIJELI

Iskra Makakova

dilvad-iskraSa Dilvadom je zagarantovana pobjeda

Nakon dueta sa Osmanom Hadžićem i pjesme „Ako treba da se desi“ mlada Iskra Makakova krenula je ofanzivnije u estradni proboj ka vrhu. Rođena Bugarka koja je zaljubljena u Bosnu po preporuci prijatelja došla je u „Dado musik“ produkciju i sa Dilvanom Felićem sklopila dogovor koji je rezultirao sa, za sada, dvije odlične pjesme.

Pjesme „Pravda“ i „Boli kad se moli“ u startu su napravile ono što moram priznati nisam očekivala odmah. Ali tako je to kada radite sa hitmejkerom. Pjesme su već postale slušane, pjevaju se i traže na elektronskim medijima i bolji početak sam samo mogla sanjati. Odgovorno tvrdim da je sa Dilvadom pobjeda zagarantovana.
Dilvad Felić nam je za Iskru kratko reko“ radi se o dobrom vokalu sa koji nije teško raditi. Odlično „kapira“ sve šta joj kažem i to „na prvu“. Pjesme će reći sve, same po sebi a naša je da nastavimo sa radom.
Halid Muslimović

halid-muslimovicKao Luj IV

Nedavno se Halid Muslimović estradno oglasio novim albumom „Adrenalin“. Naziv albuma zaista odgovara pjesmama koje popularni pjevač nudi svojim fanovima. Kao što je i običaj kada je ovaj pjevač u pitanju u startu se izdvojilo nekoliko pjesama ali je Halid za prvi spot odlučio za pjesmu „Idu suze“.

U režiji Dejana Miličevića spot je napokon završen i naravnio da sam zadovoljan. Kostimi su originalni,priča je unikatna a ja izgledam kao francuski kralj Luj IV. Mada me ovi moji iz ekipe nazvaše Halid Prvi. Bilo kako bilo, krenulo je. I to dobro, predobro.- javlja nam Muslimović

Svetozar Todorović

svetozarSan zvani „Južni vetar“ se ostvario

Banjalučanin Svetozar Todorović koji živi i radi u Austriji prije dvije godine ostvario je svoj dječački san. San zvani „Južni vetar“. Sin muzičara i pjevača koji je za „Jugoton“ snimio nekoliko albuma vodio se po onoj narodnoj da „iver neće daleko od klada“, maštao je da jednog dana i on krene stazama svoga oca. Od rane mladosti zavolio je muziku Miodraga M. Ilića. Legendarni Mile Bas pisao je pjesme koje su stilski odgovarale Svetozaru. Po preporuci prijatelja Sveto odlazi da Mileta i rezultat dogovora je bila i prva pjesma „Čuvaj se moje tuge“ 2011. godine

Upravo tako. Volim taj zvuk „Južnog vetra“, taj muzički miris koji je opijao Jugoslaviju devedesetih godina pa i kasnije. Tim koji dobija utakmice drži se na okupu ali eto, na žalost neki pjevači su otišli iz tabaora. Ali „Južni vetar“ živi i živjeće. Ove godine sam snimio dvije pjesme sa Miletom Basom. Pjesme „Ko sa tobom sa njom nije“ i „Takav sam kad volim“ probile su barikade anonimnosti, pozivi za gostovanja su se povecali, postao sam traženiji i popularniji nego prije. Naravno da ću i naredne pjesme raditi sa istim timom. Iz labaratorije zvuka Mileta Basa izlaze samo hitovi a ja sam presretan što sam dio te hitmejkerske ekipe.- kaže Todorović

Amina Anđeo

amna-andjeoMoje vrijeme tek dolazi

Atraktivna mlada pjevačica Amina Anđeo itekako je poznata u svom Sarajevu. Kraljica štimunga, kako je prozvaše, počela se zanimati za muziku još u tinejdžerskim danima kada se upisala u folklornu sekciju. I kako to obično bude na jednoj od fešti neko joj je dao mikrofon u ruke i…..muzička priča zvana Amina Anđeo je počela. Uslijedila su gostovanja po sarajevskim lokalima, odlazak u Švicarsku i Austriju….

Samo u filmovima postoji uspjeh preko noći. A i da postoji ja svoju karijeru gradim korak po korak. To sam naučila od starijih kolega. Ne želim žuriti, slušam savjete učim se na tuđim greškama, pamtim, bilježim….
Već mi se javljaju i raznorazni autori, nude pjesme, angažmane. Polako pripremam svoj album prvijenac. Ne želim da moje pjesme budu ograničene rokom trajanja, već da se godinama slušaju. Nema žurbe, moje vrijeme tek dolazi- priča nam Amina.

 

Znamo.ba/ Admir F. Beganović

DIJELI