Početna NAJNOVIJE IZDVOJENO EXKLUZIVNO: SLUČAJ ZVIZDIĆ – KARABEG KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV POLIKLINIKE KARABEG ...

EXKLUZIVNO: SLUČAJ ZVIZDIĆ – KARABEG KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV POLIKLINIKE KARABEG ZBOG FALSIFIKOVANJA PREOPERACIONE SAGLASNOSTI

185
DIJELI

 

Legenda kaže: Sreo doktor svog pacijenta i pita ga:“Da li trošiš ono što sam ti prepisao?“. Pacijent odgovara:“ Trošim, naravno a da li vi trošite ono što sam ja vama dao'“. Opće poznata situacija u Bosni da se ne može ući u bolnice u posjetu bolesniku prije i van termina ako ne počastiš portira, zna se da bi se pacijent „bolje pripazio“ mora se i medicinsko osoblje „pripaziti“, naravno bez doktora koji su vrh piramide ova priča ne bi imala kraj. Nije rijedak slučaj da pacijent uslijed pogrešne dijagnoze i podlegne, nije rijedak slučaj da i sud i tužilaštva reagiraju ali….u Bosni nema ništa bez tog „čarobnog“ „ali“…

Slučaj koji je sredinom ove godine odjeknuo u bh.javnosti i regiji, a o njemu su pisali i svjetski mediji poput “Daily Maila” jeste tužba dugogodišnje TV novinarke, urednice i voditeljice Lejle Zvizdić protiv Poliklinike Karabeg zbog kobnih posljedica koje je imala nakon estetskog zahvata. Sve to je Zvizdićeva podijelila sa javnosti, ispoviješću za magazin “Azra” u aprilu ove godine, nakon što je podnijela tužbu protiv Poliklinike.
Saznajemo iz dobro obaviještenih izvora, da je Zvizdić, osim tužbe, podnijela i krivičnu prijavu Tužilaštvu KS protiv Poliklinike Karabeg, Reufa Karabega, Amele Karabeg, Danijele Crnogorac i ostalih uposlenika ove poliklinike zbog postojanja osnovane sumnje da je neko od navedenih lica počinio krivično djelo krivotvorenje isprave iz člana 373 Krivičnog zakona FBiH.

Navodno je Zvizdić, potpisala tipsku preoperacionu saglasnost, koja je potom naknadno rukom dopisana lažnim sadržajem.

Tražili smo potvrdu ove informacije od Lejle Zvizdić kao i komentar na dosadašnji tok tužbe pred Općinskom sudom u Sarajevu
“Da, tačno je da sam podnijela krivičnu prijavu Tužilaštvu, odnosno moj pravni tim Marić&co.
Više informacija Vam ne mogu dati..ovim će se sada baviti Tužilaštvo…. Ne mogu Vam komentirati ni tok parničnog postupka pred Općinskom sudom zbog odluke suda da se moj slučaj zatvori za javnost”, rekla nam je Zvizdić.

Ostace tajna zašto je „slučaj Zvizdić- Karabeg“ zatvoren za javnost. Saznajemo da Lejla Zvizdić nije jedina koja je tužila Polikliniku Karabeg i da jos ima onih koji su ili koji će uraditi isto. Sasvim je izvjesno da će se ovaj slučaj kad tad otvoriti za javnost.

AFB

DIJELI
NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Znamo.ba portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Znamo.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Znamo.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.