Početna NAJNOVIJE AKTUELNO “FACE TO FACE sa” – Sanela Dizdarević: “U BiH me nervira muzika,...

“FACE TO FACE sa” – Sanela Dizdarević: “U BiH me nervira muzika, baš smo antitalenat za muziku”

139
DIJELI

face-to-face-logoIme i prezime: Sanela Dizdarević.

Kad slavite rođendan: Ne slavim ga, slava pripada Bogu! Ali uzmem pare koje dobijem na poklon, to me uvijek obraduje.

Po zanimanju ste: Ništa od mene nikad nije bilo…

Životni moto: Lezi ako baš ne moraš raditi.

Kako biste se opisali u tri riječi:  Fina, mirna, dobra…

Da možete mijenjati adresu izabrali biste: Neku koja se slaže s mojim numerološkim izvodom (666). Tetka me stalno upozorava da moram paziti na ovu stvar.

Recite nam jednu mudru misao: Ništa ne postoji, sve je nestvarno. Kada se okrenem ne znam je li Mjesec još uvijek tu…

Na šta najviše trošite novac: Na hranu. Onaj koji ne troši najviše para na hranu, mora da je neki bosanski Donald Tramp.

Da možete birati, u kom vremenskom periodu biste živjeli: U razoblju Krede. Da vidim kako se razdvajaju kontineti …

Historijska ličnost koja vas inspirira: Musolini. On mi je bio smiješan.

Vama najdraže filmsko ostvarenje: ‘Borat’ i ‘Bruno’, to su dva. Ne znam koji mi je draži i genijalniji; inače sam sklona samo intelektualnim filmovima.

A iz svijeta književnosti: Pobunjeni tinejdžer (C.D. Payne), također nešto za intelektualnu elitu.

Relaksirate se: Ležim, sjedim, jedem, gledam TV i to relaksiranje često provodim. Dok gledam film ili neku intelektualnu seriju kao ‘Malcolm u sredini’ radim sve ovo što sam nabrojala. Obavezno mijenjam položaj iz ležećeg u polusjedeći kako ne bih dobila dekubitus.

Radio ili TV: TV jer on prikazuje i sliku – da ti bude jasniji sadržaj. Na radiju imaš samo riječi. Ovdje imaš riječi i ilustraciju.

Nobelovu nagradu dali bi: Sacha Baron Cohenu, kao nekome ko je najviše doprinio razvoju intelektualne i kulturne svijesti.

U BiH vas nervira: Muzika. Mi smo toliki antitalenat za muziku da se često ne mogu poistovijetiti niti solidarisati s ovim društvom. Zbog muzike kakva jeste na ovim prostorima osjećam se kao izgnanik.

Neostvareni san: Da mogu sletjeti sa krova zgrade držeći u ruci kišabran. To sam kao mala pokušala ostvariti počevši s manjim visinama, metar, metar i po, dva. Stala sam na dva metra.

San koji ste ostvarili: Ostvarila sam to da se portal Znamo tačka ba, koji je najveći i najpopularniji medij u BiH, ovoliko zanima za mene.

Šta sebi ne možete oprostiti: Ne mogu oprostiti sebi što nemam 70 godina. Toliki broj godina garancija je da je pisac kvalitetan, barem u ovoj zemlji.

Šta prvo primijetite na drugima: Na drugima prvo primijetim njihove riječi: ‘Aaaa, ovo vrijeme’. Svi samo kukaju na vrijeme, kao da im je ono glavni krivac za sve probleme.

Omraženi kućni posao: Peglanje. Peglanje toliko mrzim da bih bacila peglu u kantu za smeće.

Živcira vas: Kad perem suđe pa u spužvi nađem dlaku.

Godišnji odmor provest ćete: Ove godine odoh na Jupiter. Prošle sam bila na Atlantidi, a sljedeće ću, već sam rezervisala, u Terransko carstvo.

Čini li odijelo čovjeka ili: Odijelo čini čovjeka, to svi znaju. Što je skuplje, to je čovjek veći.

Na kraju, recite nam ovo. Novinar ste, kolumnista, vlasnik i glavni i odgovorni urednik online magazina Drmaj.ba. Pritom ste veoma uspješna književnica, brižna majka sinu Maku… Kako sve to stignete, iz čega crpite energiju te šta šta planirate u budućnosti? Zaboravili ste i spomenut da radim i kao biolog, zbog čega mi ‘idu’ staž, penziono i socijalno. Jer ne valja kad ti komšije govore da se od pisanja ne mere živjeti i da ti ne idu staž, penziono i socijalno. Zato sam zasukala rukave pa radim četiri posla, sve kako bi moje komšije, koje se stalno zanimaju, bile zadovoljne. Ne znam kako stižem kad uzmeš da Mak još ne pije samostalno iz flašice, nego je ja čuvam da mu ne ispadne iz usta, a to traje 45 minuta za jedno hranjenje između desetak. Nije mi jasno odakle mi toliko vrijeme kad uzmeš i to da u toku dana više puta prilegnem. Stvarno mi nije jasno…

sanela

/Znamo

DIJELI
NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Znamo.ba portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Znamo.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Znamo.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.