Početna NAJNOVIJE IZDVOJENO ‘Garavi’ i ‘Uška’ iz Sarajeva krijumčarili migrante preko granice

‘Garavi’ i ‘Uška’ iz Sarajeva krijumčarili migrante preko granice

31
0
DIJELI

Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Nedžiba Đone, zv. „Gale“ i „Garavi“,  rođenog 1975. godine u Sarajevu i Amela Ušanovića, zv. „Uške“, rođenog 1985. godine u Sarajevu.

 

Optuženi se terete, da su tokom septembra 2017. godine, zbog sticanja protivpravne imovinske koristi, po prethodnom dogovoru, preuzeli 10 ilegalnih migranata, među kojima je bilo šest maloljetnih osoba s područja Kosova, kao i četiri nepoznatog porijekla.

 

U optužnici se navodi da su optuženi, ilegalne migrante bez važećih putnih isprava, koji su ilegalno ušli u Bosnu i Hercegovinu, povezli u pravcu Bihaća i državne granice s R Hrvatskom, kako bi im omogućili nezakonit prelazak na područje R Hrvatske i dalje kretanje prema zemljama EU.

 

U izvršenju krivičnog djela, optužene su, zajedno s ilegalnim migrantima, otkrili policijski službenici Granične policije BiH.

 

Optuženi se terete da su kao saizvršioci vršili prevoženje krijumčarenih osoba koja nisu navršila 18 godina, omogućivši im boravak u Bosni i Hercegovini, čime su počinili krivično djelo krijumčarenje lica.

DIJELI