Početna Uncategorized Halilhodžić:Prvi put sam došao na Rondo gdje sam živio, ne dijelite Mostar

Halilhodžić:Prvi put sam došao na Rondo gdje sam živio, ne dijelite Mostar

106
0
DIJELI
Ovogodišnji Večernjakov pečat definitivno je obilježio Vahid Halilhodžić. On je zajedno sa selektorima Hrvatske, Švicarske i Srbije proglašen osobom godine, a večer je obilježio njegov emotivni govor i suze.

– Da vam kažem jednu istinu večeras. Ja sam nakon 21 godinu došao na Rondo, tu sam nekad stanovao, počeo je Halilhodžić kroz suze svoj govor.

– Nisam se bojao ovog sastanka sa vama i sa ljudima … I bez obzira na to što sam puno vezan za ovaj grad, nastavio je Halilhodžić i stao briznuvši u plač.

Podržan je dugotrajnim aplauzom i povikom iz publike riječima – Bravo Vaha!

Nakon par minuta pauze Halilhodžić je nastavio:

– Ovo je moj grad i ne treba ga dijeliti.

Pozvao je na dijalog, blagostanje i suživot.

– Bilo je ružnih stvari, trebamo graditi mostove pomirenja i razumijevanja. Dajte ovoj omladini da radi, ima puno lijepih i pametnih ljudi u ovom gradu i državi, mi smo ponosni. Ne dozvolite da se ponovi ono što smo proživjeli, da se nikad više ne ponovi …

– Jako sam ponosan što sam iz ovog grada, ove države, a vama politčarima – nađite taj kompromis. Praštanje je veličina čovjeka i naroda, ja prvi opraštam iako ne mogu zaboraviti, jer nama je suđeno da živimo i radimo zajedno, igramo fudbal, nogomet, košarku .. zaključio je Halilhodžić.

Inače, kuća Vahida Halilhodžića nalazila se na mostarskom Rondou, a tokom agresije na BIH zapalili su je pripadnici HVO-a.

DIJELI