Početna NAJNOVIJE AKTUELNO Iživljavanje nad novinarima Vučićevih gorila

Iživljavanje nad novinarima Vučićevih gorila

133
0
DIJELI

Nakon višegodišnje medijske šutnje i gotovo potpune cenzure koja vlada u Srbiji od dolaska Aleksandra Vučića na premijersku poziciju, ovih dana u Beogradu su počeli da pušu posve drugačiji vjetrovi.

Prvi među većim medijima koji je Vučiću definitivno okrenuo leđa bio je Kurir.rs, a nakon njega su i po drugim medijima počele da ‘cure’ od javnosti strogo skrivane informacije.

Među njiam su i najnovije fotografije koje je objavio portal Cenzolovka, a koje su nastale tokom predsjedničke inauguracije Aleksandra Vučića. Na njima se vidi kako fotoreportera, novinarku i jednog građanina dave i guraju ljudi iz obezbeđenja skupa podrške Vučiću, dok za to vrijeme policija uopšte ne obraća pažnju na fizičko nasilje koje se dešava neposredno pored njih.

 

Na jednoj fotografiji se vidi kako obezbjeđenje na brutalan način vuče fotoreportera M. M. koji sarađuje sa Tanjugom (samo su objavljeni inicijali jer mladi fotoreporter ima tek 18 godina) i učesnika protesta Protiv diktature Marka Radosavljevića (Foto: E-Stock.us/Aleksandar Bačlija).

 

I na svim drugim fotografijama koje su sada ugledale svjetlo dana dokumentovana je tortura nad novinarima i iživljavanje pripadnika naprednjačkog obezbjeđenja, dok se u pozadini vide policajci u civilu koji sve samo nijemo posmatraju.

 

DIJELI