Početna NAJNOVIJE IZDVOJENO Komšić: Ne sviđaju mi se rezultati, sad ću da se ljutim

Komšić: Ne sviđaju mi se rezultati, sad ću da se ljutim

449
0
DIJELI

Ne vidim zašto bi se ulazilo u bilo kakvu vrst krize kada su ovi izbori provedeni na osnovu važećih odredbi Ustava Bosne i Hercegovine, kazao je u obraćanju medijima predsjednik Demokratske fronte, Željko Komšić.

Komšić je sinoć izjavio kako je po rezultatima izbora on budući član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda.

U komentaru na ocjenu predsjednika HDZ-a BiH, Dragana Čovića, kako “ovakvi rezultati izbora mogu izazvati neviđenu krizu u BiH”, Komšić je zaključio da za takvo što nema razloga.

“Ne vidim zašto bi se ulazilo u bilo kakvu vrstu krize kada su ovi izbori provedeni na osnovu važećih odredbi Ustava, Izbornog zakona i drugih zakona koji se tiču svega ovoga. I gospodin Čović je 2014. izabran po istim pravilima kao ja sad. I ne znam čemu vodi ta logika ‘ne sviđaju mi se rezultati izbora pa, evo, ja ću sad da se ljutim'”, kazao je predsjednik DF-a.

Dodao je da je još rano govoriti kako će izgledati nova vlast, ali da HDZ BiH i druge stranke s hrvatskim predznakom mogu biti partneri u vlasti.

DIJELI