Početna NAJNOVIJE VIJESTI Lažirali nesreće kako bi naplatili štetu od osiguranja

Lažirali nesreće kako bi naplatili štetu od osiguranja

3
DIJELI

Općinski sud u Jajcu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Travniku protiv Ajdina Kadunića, Mukadese Kadunić te Irzala Mangafića koja je proitv njih podignuta zbog sumnje da su fingirali  saobraćajne nesreće i doveli u zabludu policijske službenike da sačine izvještaje o izvršenom prekršaju sa lažnim podacima, a radi namirenja štete od osiguravajućih društava.

Njima se na teret stavljaju krivična djela ovjeravanje neistinitog sadržaja i pokušaj prevare.

– Optuženima Ajdinu Kadunić i Irzalu Manjgafić se stavlja na teret da su tokom 2013. godine doveli u zabludu policijske službenike Policijske stanice Jajce na način da su predhodno fingirali nesreću u mjestu Zelenkovica, općina Jajce, a potom su nazvali Policijsku stanicu Jajce gdje su policajci sačinili izvještaj o izvršenom prekršaju sa saobraćajnom nesrećom unoseći lažne podatke da se saobračajna nesreća stvarno i dogodila, a sve u namjeri kako bi Ajdin Kadunić od osiguravajuće kuće “Croatia osiguranje”  naplatio štetu u čemu nije uspio jer mu je zahtjev za naknadu štete odbijen – stoji u saopćenju Kantonalnog tužilaštva Novi Travnik.

Optuženoj Mukadesi Kadunić se stavlja na teret da je tokom 2013. godine zajedno i po dogovoru sa Irzalom Manjgafićem fingirala saobračajnu nesreću na regionalnom putu R-481 Bugojno-Prusac, općina Donji Vakuf a u sve u namjeri da Mukadesa Kadunić naplati štetu od osiguravajuće kuće “Bosna sunce osiguranje”, nakon čega su nazvali policijske službenike PS Donji Vakuf te iste doveli u zabludu da sačine izvještaj o izvršenom prekršaju sa saobračajnom nesrećom unoseći lažne podatke u izvještaj da se stvarno dogodila nesreća, nakon čega je optužena Mukadesa Kadunić podnijela zahtjev za naknadu štete pomenutoj osiguravajućoj kući u kojoj namjeri nije supjela jer je zahtjev odbijen.

(Hayat.ba)

DIJELI
NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Znamo.ba portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Znamo.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Znamo.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.