Početna NAJNOVIJE ČUDNE VIJESTI Najveća porodica na svijetu, pod jednim krovom živi 181 osoba

Najveća porodica na svijetu, pod jednim krovom živi 181 osoba

62
DIJELI
Zion Chan, 67-godišnji indijac, ima 39 žena, 94 djece, 14 snaha i 33 unučadi, te je trentno glava najbrojnije porodice na svijetu.

U četvorospratnoj kući u selu Baktavng, u državi Mizoram, žive četiri generacije, a broj porodice, kako kažu, još nije konačan.

Naime, Chan tvrdi nije isključeno još neko proširenje porodice, jer, kako kaže, ne želi da propusti nijednu priliku za brak.

Žene dijele spavaonice, a kako bi svaka od njih dobila priliku da noć provede sa svojim suprugom postoji raspored – najmlađe žene su smještene bliže spavaćoj sobi glave porodice, dok su starije smještene nešto dalje u kući.

Ova mnogobrojna porodica ima čak i svoju školu. Za večeru obično pojedu 30 pilića, blizu 60 kilograma krompira i 100 kilograma pirinča.

Sloga, poštovanje i ljubav vladaju u ovoj brojnoj porodici, čija je organizacija nalik na vojnu – žene zajedno pripremaju obroke pod komandom najstarije, Zatiangi.

Jedan od Zionovih sinova insistirao je da njegov otac oženi siromašne žene iz svog sela kako bi brinuo o njima. “Osjećam se kao božiji miljenik jer mi je dao toliko djece o kojima se staram”, izjavio je Ziona tokom intervjua za britanske medije.

Chan je i vođa hrišćanske sekte u okviru koje je dozvoljeno da muškarac ima onoliko žena koliko želi. U ovoj “sekti” trenutno ih ima oko 2000.

Tokom jedne godine Ziona je oženio čak deset žena, a naglasio je da zarad proširenja svoje “sekte” namjerava da ode i u Ameriku da bi se oženio ponovo.

DIJELI
NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Znamo.ba portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Znamo.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Znamo.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.