Početna NAJNOVIJE MAGAZIN Namirnica pomoću koje ćete u samo dvije sedmice izgubiti nevjerojatnih osam kila

Namirnica pomoću koje ćete u samo dvije sedmice izgubiti nevjerojatnih osam kila

125
DIJELI
patlidžan

Patlidžan je bogat kalijem, koji u suradnji s natrijem regulira razinu vode u tijelu i normalizira rad srca. Sadrži ponešto magnezija, mangana i bakra.

No, ono što patlidžan čini visokovrijednom namirnicom nije njegov vitaminsko-mineralni sadržaj, već fitonutrijenti koji posjeduju antioksidativna, antikancerogena i protuupalna svojstva.

Patlidžan će vam pomoći da brzo izgubite kilograme, u čak 14 dana možete izgubiti i do osam kilograma, nakon čega proces gubljenja kilograma ide teže. Dakle, ako želite brzo izgubiti nekoliko kilograma, opskrbite se patlidžanima. Patlidžan možete narezati na kriške i ubaciti u posudu s vodom. Ostavite da odstoji nekoliko sati, a nakon toga tu tekućinu pijte tokom dana, najbolje tri do četiri čaše. Ako vam ovo nije primamljiva ideja, kilograme pomoću patlidžana možete gubiti i ovom dijetom.

Doručak

Doručak je tokom dvije sedmice isti – salata od patlidžana s rajčicama.
Jedan veliki patlidžan narežite na kriške, posolite i ostavite 10 minuta. Zatim ga izrežite na kockice, stavite u posudu za salatu, dodajte komadiće rajčice ili jedan decilitar kuhanog soka od rajčice, začinite kašikom maslinova ulja i ostavite da još malo odstoji. Popijte šolju kafe ili zelenog čaja bez šećera.

Ručak

Supa od patlidžana: Jedan ili dva patlidžana narežite na trakice i lagano propržite na maslacu. Zatim dodajte kockice celera, svježu papriku (babura je odličan izbor), mrkvu, luk i pirjajte pet minuta. Povrće zatim ubacite u proključalu vodu i kuhajte još pet minuta. Dobivenu supu jedite u porcijama po želji.

Večera

Pirjani patlidžan s povrćem: Ispecite patlidžan u pećnici i začinite ga s malo bijelog luka. Uz to možete pojesti krišku ili dvije raženog hljeba, ali ne više od 30 grama i čašu nemasnog jogurta ili kiselog mlijeka, piše portal receptinadlanu.com.

Budući da je doručak uvijek isti, pustite mašti na volju za ostala dva obroka sljedećih dana. Patlidžan možete ispeći na roštilju i preliti umakom od soje ili jesti s mladim sirom. Možete ga ispeći u teflonskoj tavi uz dodatak komadića tunjevine ili pirjati u vlastitom soku s drugim povrćem.

Znamo.ba/magazin.hr

DIJELI
NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Znamo.ba portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Znamo.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Znamo.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.