Početna NAJNOVIJE IZDVOJENO OTVORENO PISMO GRAĐANIMA, SELJACIMA I RADNICIMA BIH

OTVORENO PISMO GRAĐANIMA, SELJACIMA I RADNICIMA BIH

2198
DIJELI

Nakon okončanog štrajka gladju, uspješne operacije koju je uradio dr. Zlatko Kravić i poslije punih sedam mjeseci stanje u Feredalnoj televiziji , bar što se tiče Seje Bajraktarevića, nije se promijenilo. Popularni kompozitor i slikar ponovo se obratio našoj redakciji uputivši otvoreno pismo javnosti koje u cjelosti objavljujemo:

Ovo pišem o novim partijskim poslušnicima kao što je direktor „Feudalne“ TV u Federaciji, BiH i ljudima koji su ravnodušni i šute, trpe kroz istoriju ove zemlje.

Takve ljude ne možete naučiti da razmišljaju na ispravan način jer pitanje istine ili greške, pravednosti ili nepravednosti za njih apsolutno ne igra nikakvu ulogu.
Kada sporna pitanja postanu pogodna za marketing političke partije i u ime njihovih viših i ličnih interesa i ciljeva onda to nanosi velike štete, budjenja obicnog radnog čovjeka.
Oni narodi koji su sa jedne strane, izloženi neprestanom ratovanju(napadanju) sa druge strane su pogodjeni emigracijom. Takvim načinom čovjek polako biva pljačkan, i to od elite ljudi iz te branše a to podrazumijeva, hiljade pojedinačnih ljudskih tragedija.
Kulturni otpad nas predstavlja u svijetu a pametni i kompetentni ostaju ovdje.

Na neki način to i nije loše jer ostaju sa ubogim narodom, radnicima da pokušaju da ih otmu od ravnodušnosti i kukavičluka.
Močan saveznik buržjskih, nacionalnih partija je i neznanje širokih masa van ruralnog područja a sad i ruralnog jer ih je mnogo stiglo spašavajući živu glavu. Kao takvi nisu sposobni da pruže otpor buržuj-nacionalistima…

Ako je u pitanju borba za što više hrane i gladan stomak masa će se odricati i manje će jesti radi nacionalne homogenizacije. Užas , nevjerovatno…
Upravo nam treba pameti da bar pokuša da im objasni da ne mogu ostati ravnodušni i dići glas za pravdu.
Rat kao rat ubija samo jedan dio istorijske sadašnjosti a ekonomski rat ubija buducnost čak i djece koja treba da se rode.
To su posljedice mirne, ekonomske politike koja je nosila cijelu Evropu i ne daje mogucnost zdravog razvoja ni radnika ni seljaka a mladost odlazi trbuhom za kruhom…

U prošlos vlasti u bivšoj Jugoslaviji slogan je bio- jedan vodja, jedna partija, jedna država. Bilo je i dobrih i loših stvari a sadašnja nacionalna elita od komunista je preuzela samo ono loše. I, treeba dodati da su komunisti za ove današnje strogi amateri.
Ne dozvolite da vas šefovi i podobni, nestručni i nepismeni zaplaše jer ste u kreditu i da pognute glave trpite feudalni bič bojeći se za svoje radno mjesto.

Nemojte se bojati, otvorite oči, pobijedite ravnodušnost i kukavičluk jer tudja borba za istinu i pravdu je i vaša borba.
ISTO VAM SE MOŽE DESITI.
Sarajlije, probudite se napokon. Recite, sad je prekipilo, dosta je.

Sejo Bajraktarević

Znamo.ba/AFB

DIJELI
NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Znamo.ba portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Znamo.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Znamo.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.