Početna NAJNOVIJE AKTUELNO Pobjedom protiv Austrije ispisati historiju bh. rukometa

Pobjedom protiv Austrije ispisati historiju bh. rukometa

164
0
DIJELI

Najbolji rukometaši naše zemlje jučer su u prijepodnevnim satima doputovali u glavni grad Austrije, a sinoć su obavili službeni trening.

Selektor Bilal Šuman u izjavi za Fenu naglasio je da njegovi izabranici imaju imperativ pobjede.

– Igramo utakmicu u kojoj pobjednik ide na evropsko prvenstvo. Sama ta pomisao je ogromna motivacija. Imamo cilj da sutra pobijedimo i prvi put izborimo nastup na EP-u. Igrat ćemo bez ikakvog kalkulisanja, želimo da to pokažemo u muškoj borbi na terenu – kazao je Šuman.

Bh. tim će u u odlučujem meču nastupiti bez povrijeđnog golmana Benjamina Burića, jednog od najboljih pojednaca u meču sa Špancima, ali ohrabrenje za selektora predstavlja povratak u ekipu Dejana Malinovića.

Po Šumanovim riječima, Austrija je kvalitetna reprezentacija koja je pokazala snagu i protiv Španije od koje je u gostima izgubila samo s jednim golom razlike.

– Radi se o ekipi koja je već nastupila na evropskim prvenstvima, ima iskustvo igranja na velikim takmičenjima, ali nije nivo kao Španija. Mislim da imamo dobre šanse, možemo da se nosimo s njima, odnosno imamo kvalitet da pobijedimo – rekao je Šuman.

U prvom susretu Austrijanaci su početkom novembra prošle godine iznenadili naš tim i slavili u Skenderiji s 23:22.

DIJELI