Početna NAJNOVIJE AKTUELNO Potresna ispovijest djevojčice koju su pretukle drugarice u školi

Potresna ispovijest djevojčice koju su pretukle drugarice u školi

689
DIJELI

Ovo je priča djevojčice koja je brutalno napadnuta od svojih vršnjaka

– I dalje ne znam koji je razlog za šamare i pesnice koje sam dobila. Nije mi jasno šta sam im skrivila i zbog čega im toliko smetam.

Ovim riječima je svoju ispovijest juče započela B. N. (15) iz Tuleža, učenica prve godine Tehničke škole u Aranđelovcu, koju su 13. oktobra brutalno pretukle dvije djevojčice iz odjeljenja.

Uznemirujuće scene šamaranja vidjela je cijela Srbija (pa i region, op.red), ali tek mjesec dana nakon incidenta, kada je snimak postavljen na internet.

Nesretnu devojčicu smo juče posjetili i zatekli je kako u porodičnom domaćinstvu vrijedno pomaže roditeljima u dvorištu, brinući se o živini, ovcama i jagnjetu. Već na prvi pogled se vidi da je vrijedna, vaspitana i vedra djevojčica, piše Kurir.

Nemoć

– Tog dana, između petog i šestog časa, sjedela sam u svojoj klupi. Ja uvijek sjedim na svom mjestu i nigde ne idem van učionice. Odjednom su se pojavile njih dvije i počele da se deru i da me šamaraju. Iznenadile su me! Nisam očekivala i nisam bila ni svjesna šta se dešava. Udarale su me i ne pamtim te trenutke. Ne znam kako niko od profesora nije vidio i čuo šta se dešava. Ni ja sama nikome ništa nisam rekla. Nisam se ni branila, samo sam sjedela i ćutala. Ne znam… Onda je ušla profesorica i imali smo čas vjeronauke – priča B. N.

Poslije toga, kako kaže, svi su se ponašali kao da se ništa nije desilo, i učenici i profesori. Možda i jeste drugima tako djelovalo, ali ne i njoj. Šamari prođu, ali poniženje i emotivna bol ostaju. Ipak, ona se drži hrabro.

Izvinjenje

– Nastavila sam da idem normalno u školu. I dalje volim da idem i imam jednu odličnu drugaricu. Ove što su me tukle me ne zanimaju, ne pričamo više. Jedna od njih mi se u četvrtak izvinila. Ja sam samo rekla: „Prihvatam izvinjenje“, ali to nije to. Mi nismo drugarice i ne znam da li je ona to uradila iskreno ili samo onako – kaže djevojčica.

Iako je snimak na kom je maltretirana već nekoliko dana u centru medijskih dešavanja i trebalo bi da su svi svjesni kolika joj je nepravda učinjena, ona tvrdi da joj od vršnjaka iz drugih odjeljenja niko nije prišao i pružio joj podršku.

– Pa ne, ko da mi priđe, šta da mi kažu? Niko mi se nije obratio, ali bez obzira na to šta se sve dešavalo, ja idem dalje – kaže ona.

U školi se priča da je jedna od nasilnica sa snimka više puta imala agresivne ispade i da je čak prebila svog dečka kada su raskinuli.

Roditelji pretučene djevojčice Jelena i Zoran Nikolić ne odustaju od tužbe protiv roditelja dviju nasilnica, kao i svih koji su učestvovali u snimanju i tuči.

– Da, sve ćemo ih tužiti. Ovo više ne smije da se ponavlja. Ne samo našem djetetu nego nikome. Svako dijete svoju kulturu ili nekulturu donosi iz kuće, pa tako i naše. I dok ne budem siguran da će u školi biti bezbjedna, neće ni ići. U ponedjeljak ćemo se javiti razrednom, a onda ćemo da odemo na razgovor kod psihologa. Videćemo šta će biti dalje. Javila mi se majka Alekse, dječaka koji se ubio zbog nasilja u školi, pružila mi je podršku i ponudila pomoć, zahvalan sam joj. Vidite li šta se sve dešava i kako djeca prolaze! Ja hoću da učinim sve da sačuvam svoje dijete – odsječan je Zoran Nikolić.

Zastrašujuće pretnje
DABOGDA TE SILOVALI NASRED ULICE!

Samo dva dana prije nego što je B. N. išamarana i snimljena, stigla joj je jeziva poruka na mobilni telefon, sa strašnim prijetnjama. Djevojčica ne zna ni ko ju je poslao, ni zbog čega. U prijetećoj poruci punoj vulgarnosti i gramatičkih grešaka piše:

„Kako te nije sramota da izbacuješ tuđe slike na Facebook!? Sram te bilo, ku*vo mala. Tuležanka se naložila na cijelo odjeljenje, a ne zna da obriše slinice, pa mora da ide kod pedagoga i direktora da prijavi. Sramota. Da bog da te silovali na sred ulice, da ne znaš gdje se nalaziš, pi*ka ti materina ku*vinska“.

Primljeno 11. 10. 2017.

Kako dalje
ŽELJELA BIH DA BUDEM POSLASTIČAR!

Na pitanje šta bi željela da se desi i kakvu sankciju očekuje za dvije nasilnice, B. N. kaže da ne bi voljela da i dalje budu u istom odjeljenju.

– One me ne zanimaju. Nikad više ne možemo da se družimo, ni da razgovaramo poslije ovoga. Voljela bih da ne moram ni da ih srećem. Meni je bilo žao što sam morala da upišem taj smijer za industrijskog mehaničara, želja mi je bila da pohađam smijer za poslastičara, ali nisam imala dovoljno bodova. Sada bih voljela da se situacija rasplete tako da mogu da pređem na taj smer, volim da pravim kolače – kaže djevojčica, a njeni roditelji se slažu s tom idejom i vjeruju da bi lakše našla posao.

Nakon ovog incidenta otvorenim pismom javnosti obratila se i popularna pjevačiva Jelena Karleuša, u kome je iznijela pojedinosti iz svog djetinjstva i maltretiranjima sa kojima se sretala u školi – zbog “natprosječne visine i čudnog prezimena”.

DIJELI
NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Znamo.ba portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Znamo.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Znamo.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.