Početna NAJNOVIJE AKTUELNO Prepucavanja:SDP-Risto Đogo bi bio gorljivi pobornik antidržavne politike SDA

Prepucavanja:SDP-Risto Đogo bi bio gorljivi pobornik antidržavne politike SDA

91
DIJELI

Socijaldemokratska partija BiH sa gnušanjem odbija deplasirana poređenja kritike destruktivne politike SDA i porodice Izetbegović, ni manje ni više, nego sa nacionalističkom propagandom Riste Đoge!

SDA je u svom saopštenju još jednom primijenila svoj oprobani recept: ako ih ne možeš demantovati, proglasi ih dušmanima.

– Kako u SDA-u nesuvislo branjenje „profesorice Izetbegović“, kako joj u saopštenju tepaju, očito smatraju važnijim od branjenja države, smatramo bitnim da članove SDA i njihovu profesoricu podsjetimo na neke od brojnih antidržavnih činova kojih se ni Risto Đogo zasigurno ne bi postidio.

Naime, tragično je da poređenja sa Đogom pravi stranka pod čijom su vlašću uništene ili do gašenja dovedene krucijalne državne institucije poput BHRT-a, BH Airlinesa, Komisije za očuvanje spomenika BiH, kao i najreprezentativniji sportski savezi države, poput Košarkaškog i Rukometnog saveza BiH.

Sigurni smo da bi Risto Đogo bio pun riječi hvale za ovakav „rad“ SDA. Njegovo oduševljenje bi vjerovatno izazvala spoznaja da je SDA kroz mehanizam koordinacije pristala na praktično ukidanje nadležnosti države BiH na polju međunarodnih odnosa.

Definitivno bi Đogine simpatije SDA pridobila činjenicom da su njeni zastupnici u državnom parlamentu, kroz komisiju kojom predsjedavaju kadrovi SDA, podržali imenovanje Đoginog ratnog druga, četničkog vojvode Nikole Poplašena za člana Upravnog odbora Agencije za visoko obrazovanje BiH.

Konačno, „miniranje“ revizije tužbe za genocid i agresiju prešućivanjem osporenog leigitimiteta tzv. agenta BiH u Haagu, zbog čega su odbijanjem zahtjeva za reviziju tužbe poniženju izložene sve žrtve genocida i agresija na Bosnu i Hercegovinu, definitivno bi šovinistima poput Đoge predstavljalo najveći uspjeh njihove ideologije, omogućene postupcima SDA i njenog predsjednika Bakira Izetbegovića.

Prema tome, naše upozorenje na provedbu „fildžanizacije“ Bosne i Hercegovine ne predstavlja nikakav propagandni alat, nego se radi o spoznaji da kroz očito urušavanje državnih institucija SDA, nažalost, teži uspostavi vlastite mini državice kojom bi upravljali povlašteni begovi predvođeni „profesoricom“ i njenim najodanijim učenicima.

Što se SDP-a tiče, takva politika predstavlja izdaju države kojoj ćemo se uvijek otvoreno i sa najvećom žestinom suprotstaviti – kaže se u saopćenju SDP-a.

DIJELI
NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Znamo.ba portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Znamo.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Znamo.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.