Početna NAJNOVIJE AKTUELNO PRIJETNJE AMIRU ZUKIĆU: Trebao si ti završiti umjesto ubijenog konja!

PRIJETNJE AMIRU ZUKIĆU: Trebao si ti završiti umjesto ubijenog konja!

204
0
DIJELI

Amiru Zukiću, generalnom sekretaru SDA i optuženom u predmetu “Bosna” upućene nove prijetnje smrću, potvrdio njegov advokat Ahmed Žilić

Dogodilo se to u KPZ Zenica, gdje se trenutno nalazi optuženi Zukić. Prijetnju je uputio jedan od zatvorenika, čiji je identitet zasad nepoznat. Koriseći nesmotrenost zatvorskog čuvara, prišao mu je i zaprijetio riječima: “Trebao si ti završiti umjesto ubijenog konja”.

To je bila aluzija na ubijenog konja na Zukićevem imanju u Visokom. Prije toga mu je jedan pas ubijena, a drugi ranjen. Također, za retrovizor njegovog automobila okačena je i kesa na kojoj je bila janjeća glava. Saznaje se da je i u zatvoru Zukić bio više puta izložen poniženjima karakterističnim za ovu vrstu ustanova.

Informaciju o nvoj prijetnji Zukiću potvrdio je i njegov advokat Ahmed Žilić, ali iz KPZ još uvijek nema nikakvih zvaničnih informacija o ovome opasnom događaju.

Ko stoji iza ovih prijetnji visokom zvaničniku SDA nepoznato je, št otvara prostor za brojne špekulacije ovo čitavom slučaju.

DIJELI