Početna NAJNOVIJE IZDVOJENO Pročitan iskaz ljekara koji je operisao Memića: Rana na Dženanovoj glavi nije...

Pročitan iskaz ljekara koji je operisao Memića: Rana na Dženanovoj glavi nije nastala u saobraćajnoj nesreći

127
0
DIJELI

Čitanjem iskaza doktora Alije Čelje, specijaliste neurohirurgije, koji je operisao Dženana Memića nakon što je teško povrijeđen u Velikoj Aleji na Ilidži 7. februara 2016. godine, danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljeno suđenje Ljubi i Bekriji Seferoviću koji su optuženi da su skrivili i prikrili nesreću u kojoj je Memić zadobio smrtonosne povrede zbog kojih je preminuo sedam dana kasnije.

 

Doktor Čeljo je preminuo nedugo nakon što je dao iskaz u MUP-u KS, usljed teške bolesti od koje je bolovao. Zbog toga je danas u sudnici na prijedlog Rusmira Karkina, advokata Seferovića, pročitan iskaz koji je dao u policiji 7. juna 2016. godine, prenosi Faktor.

 

– U noći sa 8. na 9. februar 2016. godine bio sam dežurni ljekar na Klinici za neurohirugiju i tada su na KUM dovezene dvije osobe povrijeđene u saobraćajnoj nesreći. Djevojka koja je bila tu rekla je da ih je udarilo auto zelene boje, ali se ničega drugog nije mogla sjetiti. S obzirom na to da je bila svjesna i komunikativna, ja sam usmjerio pažnju na mladića bez svijesti. Imao je povredu glave iz koje je krvario, radilo se o subduralnom hematomu. To je zahtijevalo hitnu intervenciju i odmah je operisan. Operacija je dobro prošla, ali su se naknadno pojavile komplikacije usljed kojih je mladić preminuo – kazao je tada ljekar.

 

U nastavku svoje izjave je istaknuo i da je razgovarao sa Dženanovim ocem u toj noći.

 

– Tačno je da sam tom prilikom rekao da povrede na Dženanovoj glavi ne odgovaraju onima u saobraćajnoj nesreći, odnosno naletu automobila na pješaka. Djevojka je kasnije dolazila kod mene na kontrolu, ali je i dalje imala amneziju i nije se mogla sjetiti onoga što se dogodilo. To je sve što imam da kažem – naveo je Čeljo tada prilikom saslušanja u policiji.

DIJELI