Početna NAJNOVIJE AKTUELNO Provaljeno u kabinet dekanese Hadžović-Džuvo

Provaljeno u kabinet dekanese Hadžović-Džuvo

148
0
DIJELI

Medicinski fakultet u Sarajevu i danas se našao u fokusu interesovanja ovdašnje javnosti nakon što je provaljeno u kancelariju koju je koristila dosadašnja dekanesa ovog Fakulteta Almira Hadžović – Džuvo.

 

”Uposlenici su me dosta panično zvali, rekli da se razvaljuju brave u dekanatu, ali ja tome nisam prisustvovala jer sam ranije izašla i upozorila da je sve ovo nezakonito. Ali rekli su mi poslije da se skidaju cilindri, više uposlenika me zvalo i reklo mi to. Ovo nešto akademskoj zajednici ne treba”, kazala je ona.

Naglasila je da neki poseban komentar na ove događaje nema.

”Trebalo je ispoštovati zakon. Mi smo inspekciji dostavili i ovo što je naknadno došlo, a ovo danas – nemam komentara. Medicinski fakultet ovo nije zaslužio. Ovo je neprimjereno totalno, nije bilo potrebe. Predložila sam datum mirne primopredaje jer je uvijek tako”, ispričala je Hadžović – Džuvo za N1.

Podsjećamo, u utorak je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu izvršen inspekcijski nadzor Kantonalnog prosvjetnog inspektora koji je napravio uvid u dokumentaciju o Prijedlogu za razrješenje dekana prof. dr. sci. Almire Hadžović – Džuvo podnesen od strane Nastavno-naučnog vijeća.

U srijedu je u kabinet dekanese Almire Hadžović – Džuvo stigla Komisija za primopredaju dužnosti, ali tom prilikom primopredaja nije izvršena jer je dekanesa upoznala članove Komisije da ona ima pravo žalbe na odluku rektora.

Inače, na sjednici održanoj 9. juna 59 članova NNV-a razriješilo je Hadžović-Džuvo dužnosti.

DIJELI