Početna NAJNOVIJE AKTUELNO Sarajevo:Do zuba naoružana policija okupirala Ambasadu SAD-a u Sarajevu!

Sarajevo:Do zuba naoružana policija okupirala Ambasadu SAD-a u Sarajevu!

75
0
DIJELI

Federalna uprava policije u saradnji sa drugim agencijama danas je u krugu Ambasade SAD-a održala “Vježbu odgovora u slučaju krizne situacije”, a preleti helikoptera i policijske sirene iznenadili su građane koji su se zatekli u blizini.

FOTO: FAKTOR

FOTO: FAKTOR

Zbog vježbe, povremeno je obustavljan saobraćaj u ulicama u blizini ambasade, a u vježbi je osim helikoptera učestvovao i veliki broj policajaca, a ispred zgrade je bilo i oklopno vozilo.

Kako saznajemo, u vježbi osim pripadnika Specijalne jedinice FUP-a, učestvuju i pripadnici SIPA-e, MUP-a Kantona Sarajevo i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

Kako je saopćeno iz Ambasade SAD-a, širom svijeta, Američke ambasade u saradnji s lokalnim partnerima rutinski učestvuju u sličnim vježbama, koje uključuju i simulacije stvarnih kriznih situacija.

– Te aktivnosti pomažu Vladi SAD-a u slučaju stvarne krizne situacije, a bh. institucijama pružaju priliku za stjecanje vrijednog iskustva i praktične obuke. Zahvalni smo našim lokalnim partnerima i bh. vlastima na njihovom profesionalizmu i posvećenosti tokom planiranja i same izvedbe ove vježbe – navedeno je u saopćenju Ambasade SAD-a u Sarajevu.

DIJELI