Početna NAJNOVIJE AKTUELNO Savjeti svima koji putuju na Makarsku rivijeru

Savjeti svima koji putuju na Makarsku rivijeru

301
DIJELI

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraćaj se odvija uz slabiji promet vozila, po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Vozačima se savjetuje da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno, drže odstojanje između vozila i izbjegavaju rizična preticanja.

Povodom praznika Bajrama, večeras do ponoći, zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području Federacije BiH.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Proteklog vikenda posebno duga zadržavanja evidentirana su na GP Doljani, tako da svima onima koji namjeravaju ljetovati na Dubrovačkoj regiji i dalje se preporučuje korištenje graničnih prijelaza Čepikuće i Ivanica, a onima koji se kreću ka Makarskoj rivijeri i sjevernije, preporučuju se granični prijelazi Zvirići, Bijača, Crveni Grm i Orahovlje, gdje su zadržavanja znatno kraća. Na sjeveru, najveće gužve zabilježene su na GP Bosanska Gradiška i Bosanski Brod.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

AUTOPUT

A-1 Kakanj-Zenica (Donji Tičići), saobraća se uz ograničenje brzine iz pravca Kaknja prema Zenici, zbog radova na sanaciji klizišta na regionalnoj cesti R-445.
E-661 Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16 u ovisnosti od pravca kretanja.

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4
Simin Han-Donje Caparde, zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Rainci vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.
M-5
Hrenovica-Mesići, zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.
Donji Vakuf-Travnik, zbog radova na redovnom održavanju (izlaz iz Donjeg Vakufa prema Travniku, u dužini od cca 1600 m) saobraća se usporeno.
M-6
Stolac-Ljubinje, (na području općine Stolac), zbog radova na deminiranju terena u vremenskom periodu od 05.30 do 13.30 sati, dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15 minuta propuštanja vozila.
M-6.1
Karlov Han-Kolo, zbog radova na izgradnji pristupne ceste, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.
M-16
Poriče-Kupres, zbog izvođenja radova na sanaciji slijeganja ceste (nasipa) i škarpe zasjeka na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-17
Vrapčići-Bišće Polje, zbog radova na redovnom održavanju, u vremenu od 8.00 do 16.00 sati, saobraća se jednom trakom, uz povremene obustave.
Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” s privremenim priključkom na magistralni put M-17.
Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.
Konjic-Tarčin, zbog radova na redovnom održavanju, u vremenu od 8.00 do 16.00 sati, saobraća se jednom trakom, uz povremene obustave.
M-18
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.
Živinice, zbog radova na rekonstrukcije raskrsnice sa regionalnim putem R-469, vozila saobraćaju jednom trakom.
M-19.3
Rogatica-Ustiprača (u mjestu Dub) zbog radova na miniranju terena u vremenskom periodu od 9.00 do 10.00 sati i od 14.00 do 17.00 sati, dolazi do povremene obustave saobraćaja.

REGIONALNI PUTEVI

R-414 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo), zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.
R-435 Nevesinje-Berkovići, u toku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji ove dionice, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.
R-445 Bilješevo-Kakanj, zbog sanacionih radova kod mjesta Donji Tičići, saobraća se otežano, jednom trakom.
R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.
R-469/R-471 raskrsnica regionalnih puteva Živinice-Banovići-Ribnica i Banovići –Vijenac-Lukavac, zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice u Banovićima vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.
R-471 Lukavac-Banovići, zbog prevoza cementa industrijskim kolosijekom pruge preko regionalne ceste Lukavac-Banovići, dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja.
R-473 Nemila-Bistričak-Teslić, zbog većeg odrona potpuno je obustavljen saobraćaj.

KANTON SARAJEVO

– Zbog realizacije pilot-projekta aktivnog sistema za provođenje zakona i analizu saobraćaja u Gradu Sarajevo,usporeno se saobraća u zoni raskrsnica Bulevar Meše Selimovića –Alije Kučukalića i Maršala Tita-Fra Anđela Zvizdovića.
– Zbog izvođenja radova na izgradnji separatne kanalizacione mreže u ulici Ismeta Alajbegovića Šerbe (od raskrsnice sa ulicom Nikole Šopa do raskrsnice sa ulicom Pijačna), od 8.00 do 16.00 sati potpuno se obustavlja saobraćaj. U funkciji su alternativni pravci.
-Zbog izvođenja neophodnih radova izmjenjen je režim saobraćaja u ulicama: Zvornička, Aleksandra Puškina, Zagrebačka, Azize Šaćirbegović i Nahorevska (kružna raskrsnica lokalitet Jagomir).

MOSTAR

-Zbog radova na izgradnji glavnih kanalizacijskih kolektora grada Mostara, na snazi je potpuna obustava saobraćaja u ulici Maršala Tita (na relaciji Šarića džamija-Lučki most), dok je u ulici Kardinala Stepinca (na dionici od Hotela Ero do Carinskog mosta) desna traka zatvorena za saobraćaj, a lijeva je otvorena za dvosmjerni saobraćaj.

BIHAĆ

– Zbog izgradnje poslovnog objekta na Trgu Maršala Tita, saobraća se jednom trakom.
– Zbog izvođenja neophodnih radova usporeno se saobraća u ulicama Irfana Ljubijankića i Hasana paše Predojevića.

MAGLAJ

U toku su sanacioni radovi na južnom ulazu u grad (Liješnica), zbog čega je saobraćaj potpuno obustavljen i odvija se kroz sjeverni ulaz u grad.

VELIKA KLADUŠA

U toku su sanacioni radovi u ulici Zuhdije Žalića (od ulice M. Tita do mosta na rijeci Grabarskoj), zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce, saopćeno je iz BIHAMK

DIJELI
NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Znamo.ba portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Znamo.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Znamo.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.