Početna NAJNOVIJE AKTUELNO Šešelj pobijesnio na Plavšićevu: “Biljana bi umrla da je bila poštena”

Šešelj pobijesnio na Plavšićevu: “Biljana bi umrla da je bila poštena”

160
DIJELI

Nakon što je nekadašnja predsjednica RS i haška osuđenica Biljana Plavšić u ekskluzivnoj ispovijesti za “Alo!“ oplela po svom haškom sapatniku lideru radikala Vojislavu Šešelju navodeći da se u Hagu družio samo sa, kako je rekla, “Tutom čuvenim ustašom“ i da on zapravo nije Srbin nego neko ko je nametnut Srbima kao podvala, lider radikla uzvratio joj je da je ona ubjedljivo najveći haški izdajnik

 

Biljana Plavšić prepričala je i da je vođa radikala u Hagu slavio ubistvo premijera Zorana Đinđića, da ga je čula kako je rekalo da je “zbog te divne vijesti naručio pečeno prase”, ali Šešelj kaže da je i taj događaj samo isfalsifikovala.

“Ona je priznala krivicu za progon kao zločin protiv čovječnosti da bi dobila manju kaznu. Nije vodila računa koliko je boraca u ratu poginulo vjerujući njoj i njenim govorima. Nije je bilo briga koliko je boraca poginulo na Grbavici izvlačeći njenu matoru majku od preko 90 godina jer je urgentno bilo da se ona spasava, pa sa drugima šta bude, još 1992. godine. Biljana je svjedočila kao svjedok optužbe protiv Momčila Krajišnika i najvećim dijelom presuda Momčilu Krajišniku se zasniva na njenom svjedočenju” – kaže na početku razgovora za “Alo!“ Šešelj.

On dodaje i da je Biljana Plavšić bila rada i da svjedoči protiv Slobodana Miloševića, koji joj je kako kaže poklonio i stan u centru Beograda gdje danas živi.

“Svedočila bi i protiv Karadžića da Karla del Ponte nije zaključila da bi to bilo katastrofalno svjedočenje. Zato je Haško tužilaštvo odustalo, a ne ona koja je u Hag došla da svjedoči protiv Miloševića i tamo bila 15 dana. Ona je jedna nevjerovatno nemoralna ličnost, čudo od pokvarenjaštva. Kada je riječ o Tuti, pa što se ne bih družio sa njim. Zatvor je jedna prinudna zajednica, nisam mogao da biram društvo. Tuta je inteligentan, duhovit i zabavan čovjek i bolje mi je bilo da se družim sa njim nego sa Biljanom koja je samo kukala kako je teška njena sudbina. Da je bila poštena umrla bi kada pošteni ljudi umiru. Njoj teško bilo u zatvoru, a ljudima koji su izginuli nije bilo teško. Izdala je Republiku Srpsku, sve predala strancima koji su preuzeli punu vlast nad RS” – kaže Šešelj.

Lider SRS-a se osvrnuo i na proslavu Đinđićevog ubistva koju je organizovao u Hagu.

“Biljana nije bila očevidac moje proslave Đinđićićevog ubistava, nego su njoj ponešto pričali pa sada laže da je ona lično čula. Naravno da sam se obradovao kada sam čuo da je Đinđić ubijen, obradovao se svaki častan i pošten Srbin, obradovalo se cijelo rukovodstvo SRS. Ja sam tada naručio pečeno jagnje, a ne prase jer smo imali dva muslimana na spratu. Nije to moglo biti isporučeno odmah nego kroz 14 dana, da sam znao ranije da će biti ubijen ja bih to ranije naručio pa da nam tačno 12. marta stigne pečeno jagnje. Uz to pečeno jagnje ja sam naručio bezalkoholno pivo, bezalkoholno vino, pet kilograma baklave, salatu od paradajza. Milošević nije imao nikavih pimjedbi na slavlje, zato nemoguće da se on u razgovoru sa Biljanom negativno o meni izražavao, kao što ona kaže. Sljedeće godine kada su me preselili na isti sprat gdje je bio Milošević ja sam svečano obilježio godišnjicu Đinđićevog ubistva i naručio opet pečeno jagnje koje mi je stiglo tačno 12. marta” – završava Šešelj.

DIJELI
NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Znamo.ba portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Znamo.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Znamo.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.