Početna NAJNOVIJE AKTUELNO Sestra Sanjina Sefića uhapšena zbog droge

Sestra Sanjina Sefića uhapšena zbog droge

141
0
DIJELI

Pripadnici sarajevske Prve policijske uprave priveli su juče Saru Sefić (23), sestru Sanjina Sefića kojem se trenutno sudi zbog saobraćajne nesreće prilikom koje je ubio studentice Editu Malkoč i Selmu Agic.

Sara Sefić, kojoj se takođe sudi jer je pomogla bratu nakon teškog krivičnog djela, uhapšena je juče u 7.30, nakon što su pripadnici Interventne jedinice PS Centar, prilikom pretresa kod nje pronašli i oduzeli paketić marihuane.

Nakon završene kriminalističke obrade, Sara je puštena iz službenih prostorija PS Centar, a protiv nje će Tužilaštvu KS biti podnesena krivična prijava zbog krivičnog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Sara Sefić optužena je da je, zajedno sa Amarom Salihovićem i Dinom Alićem, istu noć kad je ubio studentice, pomogla bratu da stigne na granicu, odakle je pobjegao u Srbiju.

Veliku prašinu u javnosti svojevremeno je podigao i status na njenom Facebook profilu objavljenom neposredno nakon nesreće u kojem psuje i vrijeđa porodice stradalih, studentice i građane koji su protestvovali zbog nesreće, nazivajući ih “bijedom koja transparente pravi od kartona, a ne onako kako priliči”, za razliku od nje i njenog brata “koji su Versace i svila”.

Nakon što su mediji prenijeli ovaj status oglasio se njen otac Jasmin, koji je kazao da je Sarin profil bio hakiran, te da ona nije napisala sporni status.

DIJELI