Početna NAJNOVIJE IZDVOJENO Skupština KS razrješava predsjednike skupština pet preduzeća

Skupština KS razrješava predsjednike skupština pet preduzeća

25
DIJELI

Na dnevnom redu sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, koja je najavljena za danas, je prijedlog odluke o razrješenju i potvrđivanju vršilaca dužnosti predsjednika i članova skupština pet javnih i komunalnih preduzeća KS – Gradski saobraćaj, Rad, Park, ZOI 84, Sarajevo-šume.

 

Zastupnici SKS će, po skraćenom postupku,  razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o objavljivanju propisa i drugih općih akata u “Službenim novinama KS“, kao i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Program rada i finansijski plan JU„Služba za zapošljavanje KS“ za 2019. godinu.

 

Također će biti razmotren i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmjeni i dopuni Statuta JU Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš, te Prijedlog odluke o verifikaciji Odluke o spajanju javnih ustanova kulture u JU “Bosanski kulturni centar KS”.

 

Na dnevnom redu je i donošenje odluke o izmjeni Odluke o usklađivanju statusa KJKP “Sarajevogas” sa Zakonom o javnim preduzećima u Federaciji BiH, kao i donošenje odluke o davanju saglasnosti na nacrte ugovora o kupoprodaji nekretnina-etažno vlasništvo u stambeno-poslovnom objektu Niz B, Lamela B 3,izgrađenog u naselju Dobrinja V, Općina Novi Grad Sarajevo, koje će Kantonalni stambeni fond Sarajevo, kao prodavac, zaključiti s kupcima nekretnina.

 

Zastupnici će razmatrati i donošenje odluke o davanju saglasnosti na nacrte ugovora o kupoprodaji nekretnina-etažno vlasništvo stambeno-poslovnom objektu Niz B, Lamela B 2, izgrađenom u naselju Dobrinja V, Općina Novi Grad Sarajevo, koje će Kantonalni stambeni fond Sarajevo, kao prodavac, zaključiti s kupcima nekretnina.

 

Kako je iz Pres-službe KS najavljeno, bit će razmatran i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o izboru predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova stalnih radnih tijela Skupštine KS, ali i izmjena Odluke o davanju saglasnosti o statusnoj promjeni Fonda KS za izgradnju i očuvanje grobalja šehida i poginulih boraca, memorijalnih centara i spomen obilježja žrtava genocida.

 

Na dnevnom redu je i Izvještaj o poslovanju KJP Centar “Skenderija” d.o.o. Sarajevo za 2017. Godinu, kao i informacije o kantonalnim preduzećima Gras, Vodovod i kanalizacija, te informacija o stanju uzrokovanom poplavama na području KS.

DIJELI
NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Znamo.ba portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Znamo.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Znamo.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.