Home NAJNOVIJE KUHARICA Sogan dolma, punjeni luk, lukovice detaljan recept

Sogan dolma, punjeni luk, lukovice detaljan recept

32
0
DIJELI

Sogan Dolma – Punjeni Luk – Lukovice, detaljan postupak izrade je snimljen i objašnjen za sve ljubitelje ovog jela.

Tradicionalno jelo, nezaobilazno za praznike , u zimske dane i kad god vam naumpadne. Nadam se da sam vam pomogla da na lagan način napravite ovo divno, mirisno jelo.

Poslužite ga samo ili sa pavlakom, eventualno uz dodatak krompir-pirea. Paradajz-sos je vrlo bitan pri kuhanju jer čuva luk da se ne raspadne. Prijatnoo …

Potrebno je:

– 300 gr. mljevenog mesa

– 150 gr. riže

– 8-10 sitnih glavica luka (veličine jajeta)

– 150 ml. paradajz sosa

– crvena paprika

– suhi začin

– so, biber i ulje

Sve u detalje, kako napraviti ovo izuzetno jelo pogledajte u videu.

DIJELI