Početna NAJNOVIJE AKTUELNO SRAMNI VUČIĆEVI TABLOIDI: “Srebrenica je montirana

SRAMNI VUČIĆEVI TABLOIDI: “Srebrenica je montirana

244
DIJELI

Dobro poznati manir režima Aleksandra Vučića, da jedno lice pokazuje pred diplomatama sa Zapada, a drugo “za unutrašnju upotrebu”, nije više tajna ni za te diplomate, a svakog dana se potvrđuje kroz naslovne stranice tabloida koji su pod direktnom kontrolom ovog autokrate.

“Informer” i “Srpski telegraf”, naime, zastupaju dijametralno suprotne stavove od onih koje (u javnosti) zastupa Aleksandar Vučić. Doduše, suprotne od onih koje zastupa Vučić iz 2017. godine, ali iste one koje je zastupao Vučić iz 1995, 1999, 2004. ili 2007. godine.

Tako na naslovnoj stranici “Informera bez filtera”, poznatog i pod nazivom “Srpski Telegraf”, dan poslije obilježavanja genocida u Srebrenici kao glavna najava na naslovnoj strani izlazi tekst koji otkriva “pravu istinu o Srebrenici”.

A u tekstu – dobro poznate relativizatorske teze o ovom masakru koji osuđuje čitav civilizovan svijet.

Novinarka koja je pisala tekst tako navodi da je “Srebrenica politički projekat Zapada s Billom Clintonom na čelu, da bi Amerika imala opravdanje za vojnu intervenciju koja je usledila”.

Zatim se citira izjava Vojislava Šešelja, da su “muslimani dovlačili tela stara nekoliko godina”, da su “monstruozno žrtvama pridodavali pobijene Srbe”, da su “skupljali leševe svojih ljudi i prikazivali ih kao žrtve Srebrenice”, te da su “na spisak dodavali i žive ljude”.

Prema Šešeljevoj procjeni, koju prenosi Srpski telegraf, “u Srebrenici i okolini streljano je najviše 1.200 muslimana”.

Srpski telegraf zatim nastavlja s navodima da je “Srebrenica osmišljena u kabinetu Billa Clintona”, te da je “Alija Izetbegović priznao da mu je Clinton tražio da se inscenira da Srbi pobiju 5.000 muslimana”.

Prenose se i izjave da su muslimane u Srebrenici u stvari ubijali – muslimani.

– Bošnjaci iz Srebrenice ubijeni su od svojih sunarodnika tokom proboja ka Tuzli 1995. godine – prenose se riječi Ibrana Mustafića.

Šta li Vučić kaže na sve ovo?

DIJELI
NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Znamo.ba portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Znamo.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Znamo.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.