Početna NAJNOVIJE AKTUELNO U 30 dana zapaljeno pet automobila u Sarajevu

U 30 dana zapaljeno pet automobila u Sarajevu

99
0
DIJELI

U proteklih 30 dana na području Kantona Sarajevo prijavljeno je pet požara, a mete su bili automobili. Osim pet automobila koji su zapaljeni, još dva su oštećena jer su bila u neposrednoj blizini zapaljenih automobila, piše agencija Patria.

Posljedni slučaj prijavljen je u četvrtak u 20,30 sati na području općine Ilidža u ulici Bojnička. Na vozilu Passat nastupila je materijalna šteta. Izvršenim uviđajem je konstatovano da je do požara došlo upotrebom otvorenog plamena od strane nepoznatog lica ili više njih.

U noći sa 30. na 31. oktobar u ulici Alibega Firdusa, općina Novi Grad Sarajevo, došlo je požara na putničkom motornom vozilu marke “Fiat-Bravo”, vlasništvo K.A. iz Sarajeva. Do požara je došlo upotrebom otvorenog plamena od strane NN lica.

U noći sa 27. na 28. oktobar na Trg solidarnosti do broja 13, općina Novi Grad, došlo je do požara na automobilu “VW Polo”, vlasništvo Š.I. iz Sarajeva. Plamen je zahvatio i drugo parkirano vozilo.

Dana 19.10.2017.godine u 00.55 sati zapaljen je automobil “Fiat Stillo” u Vogošći, nakon čega se vatra proširila i na vozilo marke “Opel Astra”.

– Izvršenim uviđajem je konstatovano da je do požara došlo upotrebom otvorenog plamena od strane nepoznatog lica – navode u MUP KS.

Dana 06.10.2017. u naselju Kromolj zapaljen je automobil “VW Passat”, a za uzrok požara još se čeka mišljenje vještaka PPZ-a.

Portparolka MUP KS Suvada Kuldija kazala je za Patriju da se aktivno radi na ovim slučajevima kako bi se počinioci ovih krivičnih djela pronašli.

– Dva automobila su zapaljena otvorenim plamenom, a dva su polivena zapaljivom tečnošću nakon čega su zapaljena.

DIJELI