Početna NAJNOVIJE AKTUELNO Uhapšene 74 osobe u 19 gradova u Srbiji

Uhapšene 74 osobe u 19 gradova u Srbiji

87
0
DIJELI

Tokom policijske akcije “Signal”, koja je jutros sprovedena u 19 gradova u Srbiji, uhapšene su 74 osobe, rekao je srbijanski ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je rekao da su protiv 46 ljudi podnijete krivične prijave u redovnom postupku, a za tri osobe se intenzivno traga.

Oni se sumnjiče da su u prethodnom periodu izvršili više različitih krivičnih djela, između ostalog, pranje novca, poreska utaja, prevare, zloupotreba službenog položaja, primanje i davanje mita, kao i falsifikovanje novca, rekao je Stefanović, a navedeno je u saopštenju MUP-a.

Stefanović je rekao da su uhapšena dva sadašnja i dva bivša predsjednika opštine, zatim 14 bivših i sadašnjih direktora državnih i privatnih preduzeća, a podnijete su i krivične prijave protiv više funkcionera lokalnih samouprava. Među uhapšenima je bivši predsjednik opštine Palilula u Nišu Boban Džunić, pišu Južne vesti.

EPS je saopštio da je uhapšeno troje radnika Elektrodistribucije u Nišu, zbog pokušaja netačnog prikazivanja stanja na računima za električnu energiju. Ovo javno preduzeće je navelo da je zahvaljujući radu nadležnih službi JP EPS, pokušaj zloupotrebe uočen na vrijeme i spriječeno je nanošenje štete EPS-u i korisnicima.

Policijska akcija “Signal” sprovedena je u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, poreskom policijom i BIA-om.

Osumnjičeni su budžet Srbije, Vojvodine i budžete više lokalnih samouprava i druge privredne subjekte oštetili za blizu dve milijarde dinara (16,1 milion eura), pojasnio je Stefanović.

“Država šalje jasan signal da nema zaštićenih i povlaštenih i da nikoga neće zaštiti niti partijska pripadnost, niti politički položaj, niti materijalni status. MUP će nastaviti odlučan obračun sa korupcijom”, zaključio je Stefanović.

DIJELI