Početna NAJNOVIJE AKTUELNO Veza na daljinu: Može li ljubav pobijediti kilometre?

Veza na daljinu: Može li ljubav pobijediti kilometre?

156
DIJELI

Prije nego što se u potpunosti obavežete na vezu na daljinu, zapitajte sebe i partnera ova četiri pitanja.

Mnogi će reći da nikad ne bi pristali na vezu na daljinu. No, to govore sve dok ne upoznaju osobu zbog koje su spremni na takav korak. Ljubav se može dogoditi u bilo koje vrijeme, a u nekim slučajevima i u ‘najgore’ vrijeme. I upravo zbog ljubavi parovi ne dopuštaju da kilometri stanu na put njihovoj sreći.

Nažalost, ponekad ljubav nije dovoljna da takva veza potraje. Prije nego što se u potpunosti obvežete na vezu na daljinu, zapitajte sebe i partnera ova važna pitanja koja će vam pokazati može li vaš odnos preživjeti daljinu.

1. Jeste li spremni na dodatni trud?

Da bi stvari funkcionirale, oboje se morate truditi. Ako samo vi ulažete napore u ovakvu vezu, ona će prije ili kasnije doći do svog kraja. Organizirajte se tako da se možete što češće viđati. To podrazumijeva trud s obje strane, jer ako on nikad nema vremena, onda nešto ipak ne štima.

2. Imate li dovoljno povjerenja jedno u drugo?

Morate iskreno vjerovati svom partneru, da bi ovakva veza uspjela. Ljubomora je otrovna. Ako je povjerenje već otprije narušeno, vaš partner će onda stalno pitati gdje ste, što radite, s kim ste, a također će biti sumnjičav prema odgovorima koje ćete na ta pitanja dati. Ako niste spremni vjerovati jedan drugome, ili ako stalno morate polagati račune, onda je najbolje da svatko krene svojim putem.

3. Da li vam je komunikacija na visokom nivou?

Ovdje nije samo riječ o tome možete li održati zanimljiv razgovor. Morate biti u stanju otvoreno i slobodno razgovarati o svemu, bez straha od negativnih reakcija. Ako ste već dugo razdvojeni, doživjet ćete mnoge negativne emocije i važno je biti u stanju razgovarati o tome. U potpunosti iskoristite tehnologiju.

Isto tako, kako prenosi Zivim.hr razgovori se mogu prorijediti, jer ponekad možete osjetiti da se vaš partner ne može povezati s vašom situacijom, tako da s njim o tome ni ne želite razgovarati. I tako, nenamjerno stvarate još veću udaljenost. A ako ne možete u potpunosti komunicirati svoje osjećaje, onda će se oni pretvoriti u ljutnju, ljubomoru, nesigurnost i niz užasnih emocija koje nitko ne želi osjetiti.

4. Imate li plan?

Bez krajnjeg plana ili cilja, samo plutate u ljubavnim limbu bez izlaza. Ono što vam treba su ciljevi poput preseljenja ili braka… Pretpostavka da ćete živjeti zajedno i razgovor o tome kako ćete do toga doći i uspjeti u tome, pomoći će vam da dokažete jedan drugome da ova veza ide nekuda i da sve frustracije i želje nisu bile uzalud.

DIJELI
NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Znamo.ba portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Znamo.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Znamo.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.