Početna NAJNOVIJE AKTUELNO Za šest rukovodećih pozicija oko 20 prijava

Za šest rukovodećih pozicija oko 20 prijava

97
DIJELI

Na konkurs za izbor na šest rukovodećih pozicija u Graničnoj policiji, Direkciji za koordinaciju policijskih tijela i Agenciji za istrage i zaštitu BiH stiglo je oko 20 prijava, saznaje Srna u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH, tijelo koje je, između ostalog, zaduženo za konkursnu proceduru za izbor policijskih rukovodilaca, raspisalo je javni konkurs za direktora i jednog zamjenika direktora Granične policije, direktora i dva zamjenika direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, te jednog zamjenika direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH.

Predsjedavajući Nezavisnog odbora Žiko Krunić izjavio je Srni da mandat policijskim rukovodiocima na pozicijama za koje je raspisan konkurs ističe 9. marta.

Prema njegovim riječima, Nezavisni odbor ima dovoljno vremena i neće zakasniti sa izborom rukovodilaca u navedene tri policijske agencije BiH. “U zakonskom roku ćemo završiti ovaj posao”, uvjeren je Krunić.

On je podsjetio da je Nezavisni odbor bio dužan da tri mjeseca prije isteka mandata pokrene proceduru za izbor, što je i učinjeno raspisivanjem javnog konkursa 10. decembra.

“U dogovoru sa članovima Nezavisnog odbora uskoro ću sazvati sjednicu Odbora, na kojoj će biti otvorene pristigle prijave”, dodao je Krunić.

Nezavisni odbor provjeriće da li pristigle prijave zadovoljavaju uslove javnog konkursa, nakon čega slijedi intervju sa kandidatima čije su prijave prihvaćene.

Na osnovu intervjua Nezavisni odbor bodovaće kandidate i rang listu najuspješnijih kandidata dostaviti ministru bezbjednosti BiH, koji u roku od 10 dana svoj prijedlog i rang listu Nezavisnog odbora treba da dostavi Vijeću ministara BiH na odlučivanje i izbor.

 

/SRNA/

DIJELI
NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Znamo.ba portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Znamo.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Znamo.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.