Početna NAJNOVIJE AKTUELNO Žestoka reakcija SDA na saopćenje SDP-a

Žestoka reakcija SDA na saopćenje SDP-a

136
0
DIJELI

Nakon današnjeg saopćenja Socijaldemokratske partije BiH pod naslovom da je “Sebija Izetbegović već 10 godina direktno uključena u rad KCUS-a”, reagovala je Stranka demokratske akcije BiH.

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

“I današnje saopćenje SDP pokazuje koliko je to bezidejna stranka.

U toku ovog mandata nismo od njih čuli nijednu korisnu ideju kako stvari unaprijediti u BiH. Sav njihov program je skoncentrisan na kočenje projekata koji su interesu ove zemlje, i na napade na SDA i njene kadrove, naročito na direktoricu KCUS-a, profesoricu Izetbegović.

Jasna je namjera SDP-a da tim napadima pokuša skrenuti pažnju sa svog potpredsjednika i bivšeg direktora KCUS-a Rusmira Mesihovića – Šanke. SDP pokušava svoga potpredsjednika braniti time kako je imao „kratak mandat“.

Dobro je što je njegov mandat bio kratak, jer je u poslovnom smislu za KCUS bio ubitačan, što se ogleda o desecima miliona duga kojeg je ostavio iza sebe.

U saopćenjima SDP-a nema ničeg inventivnog niti originalnog. Naprotiv, čak ni uvrede koje su izrečene na račun SDA u njihovom današnjem saopćenju nisu originalne, jer su termini “fildžan stranka”, “fildžan država”, “kalifat bolnica” itd. kovanice potekle iz velikosrpske političke kuhinje, koje je u javni prostor uveo Risto Đogo, a SDP ih, evo, očigledno prihvatio kao svoje.”

DIJELI