Početna NAJNOVIJE AKTUELNO Zukorlićev DNK test potvrdio da nije Srbin, muftija poziva Šešelja da se...

Zukorlićev DNK test potvrdio da nije Srbin, muftija poziva Šešelja da se testira i uvjeri da ni on ne pripada srpskom narodu

728
DIJELI

Nakon što je šef radikala Vojislav Šešelj za „Alo!“ naveo da bi DNK njegovog skupštinskog kolege Muamera Zukorlića bez sumnje pokazao da je srpski, bivši muftija dao nam je rezultate svog DNK testa i odredio šta bi pokazao Šešeljev DNK.

– Rezultat mog DNK testa glasi: R1b – indoevropsko/keltsko-ilirsko poreklo – rod BY611 sa Skadarskog jezera. Preci Zukorlića su došli sa Bliskog istoka preko Kavkaza na Balkan u periodu prijee formiranja Ilirije. Svi keltski narodi su dalji rođaci Zukorlićima. Zukorlićima je srodno 8 odsto Srba i 0 odsto Rusa – precizirao je bivši muftija.

– Šešelji se još uvek nisu testirali, ali se može pretpostaviti koju haplogrupu nose sa vjerovatnoćom tačnosti od preko 70 odsto . Šešelji su najvjerovatnije – I2a – staroevropska-dinarska haplogrupa od roda Rovčana. Preci Šešelja su živjeli u Evropi i na Balkanu mnogo prije dolaska Slavena u Evropu iz Azije. Asimilirani su od strane Slavena negdje na Karpatima i odatle su se vratili na Balkan. Ova haplogrupa se koncentrirala kod Hercegovaca do 70 odsto i kod Bošnjaka do 55 odsto, dok su Šešelju Srbi rođaci vjerovatno svega do 30 odsto, a Rusi do 10 odsto. Većina Rovčana koji žive danas u Sandžaku se izjašnjavaju kao Bošnjaci – naveo je Zukorlić za “Alo!“.

Podsjećanja radi sve je počelo kada je na pitanje šta bismo saznali kada bi šef radikala Vojislav Šešelj dao uzorak za DNK Muamer Zukorlić u jednom intervjuu dao zanimljiv odgovor:

– Njegovu srodnost sa bošnjačko-crnogorskim sastavom.

– Taj potez sa kojeg on dolazi je ta sandžaklijsko-crnogorska srodnost. Ali bismo morali to preciznije da odredimo, mi ovde imamo i Gota i Skandinavaca i drugih krstaša koji su prošli Balkanom, a mnogi su i ostali. I Srbi imaju tri linije koje su najbrojnije, kao slovenski narod ne pripadaju klasičnim Slovenima. Srodnost sa Rusima je drugorazredna, Srbi su staroevropljani, slovenizirani staroevropljani.

Komentarišući te njegove riječi, lider radikala Vojislav Šešelj za „Alo!“ je naveo da je Zukorlićeva konstatacija tačna, ali dodao i da bi DNK njegovog skupštinskog kolege bez sumnje pokazao da je Srbin.

Vojo, testiraj se ako smiješ!

Lider BDZ-a Muamer Zukorlić pozvao je juče svog kolegu narodnog poslanika Vojislava Šešelja da da uzorak za DNK test.

– Ja ga pozivam ovom prilikom da se testira, ja sam to uradio i s rezultatima biće nam lakše da diskutujemo.

DIJELI
NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Znamo.ba portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Znamo.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Znamo.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.