Početna NAJNOVIJE KUHARICA Brz i jednostavan recept za Kvrgušu

Brz i jednostavan recept za Kvrgušu

66
DIJELI

Napravite pitu Kvrgušu vrlo brzo, jednostavno i bez geške na ovaj način.
Kvrguša je tradicionalno bosansko jelo. To je, u stvari, piletina , zapečena pa zalivena smjesom od jaja i brašna. Piletina se prethodno zapeče ili proprži ili raskuha pa zapeče kako bi se smanjilo vrijeme pripreme. Tijesto je vrlo jednostavno, zamuti se malo gušće od smjese za palačinke. Najukusniji dio je onaj ispod mesa. Kad napravite kako sam vam objasnila i probate, znat ćete o čemu pričam, mmmmmmm.

Potrebno je

– raskuhana piletina
– 2 jajeta
– 200 ml. mlijeka
– prašak za pecivo
– so i ulje
– voda i brašno po potrebi

Kako ovo napraviti pogledajte u videu.

Više recepata potražite na YouTube kanalu kuhaj i peci.

DIJELI
NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Znamo.ba portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Znamo.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Znamo.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.