Početna NAJNOVIJE AKTUELNO IZETBEGOVIĆ ODBIO POZIV ČOVIĆA: “Neprimjereno je razgovarati u krnjem sastavu”!

IZETBEGOVIĆ ODBIO POZIV ČOVIĆA: “Neprimjereno je razgovarati u krnjem sastavu”!

113
0
DIJELI

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović smatra da je neophodno i jedino primjereno da se što prije u institucijama BiH organizuje sastanak s ciljem ubrzanja provedbe Reformske agende i procesa europskih i euro-atlanskih integracija BiH na kojem bi učešće uzeli predsjednici svih političkih stranaka koje čine koaliciju na državnom nivou, ili u širem formatu sa predsjednicima svih parlamentarnih političkih stranaka koje su 2015. godine potpisale Izjavu o spremnosti BiH na provedbu Reformske agende.

Predsjednik SDA smatra da je neprimjereno razgovarati u krnjem sastavu i u atmosferi u kojoj neki od najavljenih učesnika sutrašnjeg sastanka koordinirano ruše Vijeće ministara i druge institucije BiH.

Podsjećamo, ranije danas lideri SDS i PDP Vukota Govedarica i Branislav Borenović takođetr su odbili poziv predsjednika HDZ Dragana Čovića uz obrazloženje da ne žele da učestvuju u radu sa onima koji prave blokade u BiH i RS.

BN TV je večeras javio da sastanku u Mostaru najvjerovatnije neće prisustvovati ni Mladen Ivanić, član Predsjedništva BiH.

Lider HDZ-a Dragan Čović danas je najavio radni ručak u Mostaru sa članovima Predsjedništva BiH, Bakirom Izetbegovićem, Mladenom Ivanićem, te liderima SNSD-a i SBB-a Miloradom Dodikom i Fahrudinom Radončićem, ne ponudivši objašnjenje zašto na sastanku neće sudjelovati lideri stranaka Saveza za promjene.

– Radni ručak koji organiziram je priprema za seriju sastanaka koji će uslijediti najesen – kazao je Čović novinarima.

DIJELI