Početna NAJNOVIJE AKTUELNO PORUKA OPOZICIJE PREDSJEDNIKU RS-a: “Pozovi Čovića na komemoraciju Srbima koji su stradali...

PORUKA OPOZICIJE PREDSJEDNIKU RS-a: “Pozovi Čovića na komemoraciju Srbima koji su stradali od ustaša“

101
0
DIJELI

Predsjednici nekoliko opštinskih odbora SDS iz općina u RS koje se graniče sa Hrvatskom, oštro su se danas usprotivili izjavi predsjednika SNSD, Milorada Dodika, da će srpske interese u Vieću ministara BiH braniti HDZ BiH.

Osudili su takav stav uz ocjenu da je srpski narod Potkozarja stradao od hrvatske vojske, a predložili su Dodiku da svog političkog partnera, predsjednika HDZ BiH, Dragana Čovića, pozove na komemoraciju srpskim žrtvama koje su stradale od ustaških zločina.

„Kao narod Kozare, koji je pretrpio žrtve od hrvatskog naroda u Drugom svjetskom, ali i ovom ratu, poručujemo da nas hrvatski narod ne može predstavljati.

Mi imamo svoje predstavnike na niovu BiH. Za nas je nepojmljivo da nas zastupaju Hrvati“, kazao je SDS-ovac Mirko Samardžija.

On je upitao i da li će Dodik žrtvovati RS zbog saveza sa Čovićem, uz ocjenu da je Čovićev plan da u treći entitet, za koji se zalaže, uđe i Posavina, prenosi Blic.rs.

DIJELI